Patrik Macek/PIXSELL

Milošević pogubio živce jer je uvjeren da ga je Plenković otpisao kao Karamarkovog ađutanta!

Autor: I. Babić

Ivan Domagoj Milošević se, u nepunih mjesec i pol dana otkako obnaša dužnost glavnog tajnika stranke, toliko iskompromitirao, da nitko u stranci ni prstom neće mrdnuti ako ga Plenković nakon izbora 17. srpnja smjeni s te važne funkcije. Pouzdani izvori tvrde da sve što je Milošević radio, radio je po izričitim naputcima Ane Karamarko, kojoj je, po izjavama očevidaca, svako malo dolazio u crnom službenom automobilu i to pred njezin frizerski salon u Novoj Vesi i na zadnjem sjedištu svoga auta čekao na nove zadatke.

Glavni tajnik HDZ-a Ivan Domagoj Milošević više ne skriva svoju nervozu pred stranačkim kolegama. Tako je na posljednjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, inače prvoj na kojoj je prisustvovao budući predsjednik stranke Andrej Plenković, a na kojoj se razgovaralo o programu i koalicijama, zatražio da se ispita tko iz stranke ‘spina’ te mu, kako kaže, podmeće da on medijima dostavlja informacije o HDZ-ovoj pozajmici od Prvog plinarstkog društva.

‘Jedan dan sam Karamarkov ađutant, a drugi dan sam njegov izdajnik. Laž je da sam iznosio bilo kakve informacije o pozajmici. Koji bi bio moj motiv da to radim. Desetak dana sam šutio i to sve trpio, ali sada mi je dosta’, prenose mediji što je rekao Milošević na sjednici Predsjedništva. Još je poručio da “zna tko ‘spina’ jer je Zagreb mali grad”. Aludirao je vjerojatno na zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića s kojim Milošević i tako nije u dobrim odnosima. Mnogi u stranci smatraju da je taj istup Domagoja Miloševića zapravo čin očajnika, i tipičnog političkog luzera, jer glavni tajnik HDZ-a je više nego svjestan da su njegovi dani na toj važnoj funkciji u stranci već odbrojani. Tim prije što se u medijima već danima spekulira kako na mjesto glavnog tajnika HDZ-a, na koje je Milošević imenovan početkom lipnja ove godine i to voljom bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka a na nagovor njegove supruge Ane, mogao doći Damir Krstičević, šef Plenkovićeva izbornog stožera.

Na zadnjem sjedištu Miloševićeva auta

Ivan Domagoj Milošević se, u nepunih mjesec i pol dana otkako obnaša dužnost glavnog tajnika stranke, toliko iskompromitirao, da nitko u stranci ni prstom neće mrdnuti ako ga Plenković nakon izbora u stranci 17. srpnja smjeni s te važne funkcije. Podsjetimo, Miloševićevo političko kompromitiranje i prostituiranje je započelo onoga trenutka kada je, zajedno s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom, do posljednjeg daha podržava bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, u njegovoj sumanutoj odluci rušenja vlastite vlade i pokušaju preslagivanja nove saborske većine. Istini za volju, pouzdani izvori tvrde da je to Milošević radio po izričitim naputcima Ane Karamarko, kojoj je, po izjavama očevidaca, svako malo dolazio u crnom službenom automobilu i to pred njezin frizerski salon u Novoj Vesi i na zadnjem sjedištu svoga auta čekao na nove zadatke. Naime, poznato je da je Ana Karamarko inzistirala da se njezin suprug Tomislav Karamarko ne povlači i da ne podnosi ostavku, a u to riskantno vrzino kolo uspjela je uvući i svog najvjernijeg suradnika Ivana Domagoja Miloševića, koji je, i inače, bio njezin glavni povjerenik za energetska pitanja. A kada je sve otišlo kvragu, odnosno nakon što je Karamarko bio primoran podnijeti ostavku na mjesto predsjednika stranke, započeo je specijalni medijski rat među zavađenim frakcijama u stranci.

Pritisak na urednike HRT-a

I prije izbijanja afere ‘Pozajmica’, za koju su mnogi u stranci uvijereni da je osvanula u medijima zahvaljujući Miloševićevom angažmanu, njega su po hodnicima u stranačkoj središnjici vodeći HDZ-ovci sumnjičili da u medije plasira razne (dez)informacije, te da vrši pritisak na pojedine urednike na HRT-u i na taj način trguje svojim utjecajem.Tako su nedavno neki mediji brujali o velikom skandalu na HRT-u u koji je izravno umiješan upravo glavni tajnik HDZ-a Ivan Domagoj Milošević. Podsjetimo, riječ je o gospodarskoj emisiji Javna ponuda koja svojedobno nije emitirana zbog spornog priloga o tvrtki Prvo plinarsko društvo (PPD). Tim povodom HRT je izdao priopćenje kako izdanje emisije o gospodarstvu “Javna ponuda” neće biti emitirano u redovitome terminu, a u njihovom priopćenju je stajalo kako je razina profesionalnoga standarda nedostatna za prikazivanje na javnome medijskom servisu.Naravno, kuloari su počeli odmah brujati kako je riječ o cenzuri unutar HRT-a. Takva teza još je više potpirivana kuloarskom pričom da je jedan od visokopoziciniranih HDZ-ovaca inzistirao da se prilog objavi, jer je bilo bitno dati “negativni prikaz tvrtke “Prvo plinarsko društvo” (PPD)”. Taj visokopozicionirani dužnosnik bio je Ivan Domagoj Milošević, koji je pokušao utjecati i na v.d. glavnog ravnatelja Sinišu Kovačića da se prilog ipak objavi.

S prstima u pekmezu




Ubrzo, poslije tog skandala na HTV-u uslijedila je afera ‘Pozajmica’, za koju u stranci vjeruju da je djelo glavnog tajnika stranke Ivana Domagoja Miloševića. Iako se tom aferom prvenstveno htjelo ‘udariti’ na Milijana Brkića, v. d. šefa HDZ-a, ne treba smetnuti s uma da je ta priča bila i u funkciji pokušaja slabljenja pozicije Andreja Plenkovića ali i samog HDZ-a pred nadolazeće izvanredne parlamentarne izbore. S obzirom da se obruč počeo opasno stezati oko glavnog tajnika on je, očigledno, pogubio živce pa se na sjednici Predsjedništva, umjesto da kao glavni tajnik stranke razgovara o programu i koalicijama, počeo baviti samim sobom zatraživši da se ispita tko to tamo spina protiv njega. Kao da bi se vodstvo stranke trebalo baviti spinovima i spletkama pojedinca u trenucima kada HDZ očekuju dramatični i iznimno važni parlamentarni izbori u rujnu ove godine. Svjestan je svega toga i Ivan Domagoj Milošević, koji nikakvim spletkama i novim spinovima ne može sakriti sve mrlje od pekmeza na svojim rukama, ali ni sve veću nervozu. Kako stvari sada stoje sve je izglednije da će on funkciju glavnog tajnika HDZ-a obnašati do 17. srpnja ove godine, kada bi ga, nakon što Plenković i službeno preuzme stranku, na tom mjestu mogao zamijeniti Damir Krstičević. Potom bi se, zajedno sa svojom šeficom Anom Karamarko mogao u potpunosti posvetiti energetskim problemima.

Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.