Patrik Macek/PIXSELL

Miljenić predstavio svoj program i komentirao ostale kandidate: ‘SDP mora biti pobjednička stranka’

Autor: T. P.

"Svi smo dio iste ruke. Svi različiti, no kad se stisnemo to je čvrst SDP", poručio je Miljenić o ostalim kandidatima za predsjednika SDP-a.

Kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić predstavio je svoj program i plan za osvajanje čelnog mjesta u stranci. Istaknuo je da će u idućih mjesec dana nastojati razgovarati sa sve više članova i članica te čuti njihove ideje i probleme.

“Nisam pripremio klasičan program”, istaknuo je na samom početku predstavljanja Miljenić, dodavši da je njegova vizija SDP-a takva da SDP mora biti pobjednička stranka.

“U narednih mjesec dana nastojat ću razgovarati sa što više članova da čujem što ih muči”, istaknuo je rekavši da će u završnom dijelu kampanje ići sa zajedničkim programom svih članova jer je je i on samo član SDP-a, kako je sam istaknuo.

“Cilj je povratak na vlast i pobjeda na idućim parlamentarnim izborima. Cilj nije povratak na vlast radi vlasti, nego zato što nudimo bolje nego druga strana”, poručio je Miljenić.

“SDP se mora mijenjati unutar sebe i slušati članice i članove, slušati birače. SDP mora živjeti s građanima, mora slušati probleme. Moramo imati jasne stavove o društvenim temama. SDP mora imati stav o tome, jer ako nemate stav, ne možete očekivati da vas netko slijedi”, smatra Miljenić koji dodaje da se SDP mora pripremati za samostalan izlazak na izbore.

“To je dobro za svaku stranku, da testira sebe. To nam je test”, rekao je Miljenić.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon izlaganja, Miljenić je poručio da nije za opciju vlade iz sjene, što se rada u oporbi tiče. Na pitanje o troškovima njegove kampanje nije dao jasan odgovor:




“Stranka je donijela pravila kako ćemo se financirati kad kampanja službeno i počne. Ako me pitate za tjedan dana, bolje ću vam reći.”

Nije želio ni nagađati o rezultatu SDP-a na idućim parlamentarnim izborima:

“Neću vam u ovom trenutku definirati što će biti za četiri godine. Želim stvarati pobjedničku stranku”.




Podsjetimo, U utrci za predsjednika SDP-a trenutno je čak devet kandidata: Davor Bernardić, Karolina Leaković, Orsat Miljenić, Tonino Picula, Gordana Sobol i Vesna Škulić, svi iz Zagreba, te Domagoj Hajduković iz Osijeka, Ranko Ostojić iz Splita, Dušan Polovina iz Zadra.

“Svi smo dio iste ruke. Svi različiti, no kad se stisnemo to je čvrst SDP”, poručio je Miljenić o ostalim kandidatima za predsjednika SDP-a.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.