Nikola Cutuk/PIXSELL

Miljak se povlači iz HČSP-a, svim pravaškim strankama uputio oštru poruku: ‘Ugasite se!’

Autor: T. P.

"Pozivam sve pravaške stranke neka u interesu pravaške ideje na svojim saborima dogovorno ugase stranke i tako spase pravaštvo kao svetu hrvatsku nacionalnu ideju od daljnjeg sramoćenja i propadanja", zaključio je razočarani Josip Miljak, bivši predsjednik HČSP-a.

Nakon 15-godišnjeg aktivnog djelovanja u HČSP-u i obnašanja najviših dužnosti, Josip Miljak obznanio je da je donio odluku potpunom povlačenju iz stranačke politike i HČSP-a opećnito.”To činim jer smatram kako ovakva stranačka i strančarska pravaška scena nema nikakvu budućnost, i svaka daljnja aktivnost u takvim uvjetima za mene je postalo uzaludno i besmisleno trošenje energije. Pravaška misao i ideja za mene je svetinja, a ovakav način prezentacije iste je ne samo sramota, nego je to negacija i rad protiv samoga pravaštva”, objašnjava Miljak u svoje priopćenju te dodaje:

“Kao jedino rješenje vidim trenutno gašenje svih pravaških stranaka, i time otvaranje političkoga prostora onima koji su dostojniji od nas koji smo do sada vodili pravaške stranke. Nitko kvalitetan neće se uključiti u ovakvu žabokrečinu kako bi i pokušao pomiriti te nepomirljive rogove u vreći. Ako bi se i uključio netko relevantan, još brže bi vjerojatno potpuno sluđen nepostojanjem bilo čega suvisloga u tim skupinama, napustio tu scenu i pobjegao glavom bez obzira.

Dakle, pozivam sve pravaške stranke neka u interesu pravaške ideje na svojim saborima dogovorno ugase stranke i tako spase pravaštvo kao svetu hrvatsku nacionalnu ideju od daljnjeg sramoćenja i propadanja”, zaključio je razočarani Josip Miljak, bivši predsjednik HČSP-a.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.