Slavko Midzor/PIXSELL

Milinović skuplja potpise ali ne zna hoće li se kandidirati za šefa HDZ-a! Maletić se neće kandidirati

Autor: I.G.

Hoće li na kraju ostati samo Andrej Plenković?

Iako je već prikupio oko tri i pol tisuće potpisa za kandidaturu za predsjednika HDZ-a Darko Milinović još nije odlučio hoće li se doista 17. srpnja suprotstaviti Andreju Plenkoviću na stranačkim izborima.

Ni ostali se HDZ-ovci s čijim su imenima mediji spekulirali također još ne izjašnjavaju, poput Zlatka Hasanbegovića, veliki broj HDZ-ovih dužnosnika, piše Novi list, ističu da tih kandidatura na kraju neće biti, te da će, ako i Milinović odustane, HDZ-ovci ponovo imati izbore samo s jednim kandidatom. Ivana Maletić neće se kandidirati za predsjednicu stranke, javlja HRT.

Maletić smatra da nije presudno hoće li na unutarstranačkim izborima biti više kandidata ili samo Andrej Plenković za kojeg je uvjerena da može ponuditi nove važne ideje. Postupak kandidature završava iduće srijede u ponoć.

“Teško mi je sada reći hoće li biti više kandidata ili samo jedan, ali osobno bih volio ih da bude više. To bi sigurno bilo demokratičnije. U tom slučaju mnogi kojima se HDZ ne sviđa ne bi imali argument tvrditi da opet imamo samo jednog kandidata”, rekao je u utorak Reiner.

Reiner tističe da je neprimjereno da pojedine HDZ-ove organizacije javno podržavaju Andreja Plenkovića dok još nitko nije službeni kandidat.

“Svatko od nas može imati favorita, može nam se netko više ili manje svidjeti, ali tek kad se službeno na nekim tijelima HDZ-a postane kandidat, onda započinje predizborna kampanja. Onda se članovi HDZ-a mogu oglašavati u smislu promicanja nekog od kandidata”, poručuje svojim kolegama Reiner.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.