Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

MILINOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO SE POVUKAO IZ UTRKE ZA ŠEFA HDZ-A i zašto je ‘fakin’ (FOTO)

Autor: I.G.

Kaže kako je prije odluke o povlačenju iz utrke za šefa HDZ-a razgovarao s mnogo članova HDZ-a.

Član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović, objasnio je u intervjuu za Jutarnji list zašto je svoju kandidaturu za predsjednika stranke najavljivao riječju ”fakin” i zašto se na kraju povukao iz utrke za šefa stranke.

”To “fakin” došlo je kada su mediji nametali takvu tezu da predsjednik HDZ-a mora biti u stanju sučeliti se sa Zoranom Milanovićem. Ja sam poručio da ne treba vrijeđati članove HDZ-a jer svi predsjednici općinskih gradskih i županijskih organizacija mogu u sučeljavanju pobijediti najgoreg predsjednika u povijesti Hrvatske. Mora se Milanoviću priznati da je “fakin” za svoju stranku kada procijeni da je to u interesu SDP-a. On je zapravo ratničkim pokličem vratio SDP iz izgubljene situacije i pokazao da je i ratnik kada to treba. A ono što nitko od nas u HDZ-u nema, to je njegov ego trip gledanje s visine, i omalovažavanje političkih protivnika, a među kojima su i oni iz njegovih redova. Sjetite se samo onog “skače oko mene kao vjeverica”’.

”Ne mislim da to mora biti osnovno, ali u jednom trenutku, kada je to potrebno, treba i te osobine imati. Mora se biti od fakina i ratnika do vrhunskog govornika koji budi emocije te daje pozitivnu energiju i budi optimizam, koji nam je u ovom slučaju od presudne važnosti, zapravo jednostavno onaj koji ima silnu energiju i odiše optimizmom. Naravno, uza sve to mora znati kako stranka funkcionira, ili bolje rečeno, kako bi trebala funkcionirati”, kazao je Milinović za Jutarnji list.

Kaže kako je u poplitičkim utakmicama s bivšim predsjednikom stranke, Tomislavom Karamarkom bio i ‘fakin’ i ‘ratnik’.

”Jesam, ali nikad nije bilo ponižavanja. Nikada ga nisam vrijeđao na osobnoj razini, nikada nisam, kao neki, govorio da se ne snalazi u medijskom prostoru, ili da je loš govornik, ali sam isticao neke druge karakteristike koje sam ja smatrao da mu jako otežavaju da postane predsjednik HDZ-a. Nažalost, pokazao sam se vizionarom”.

Kaže kako je prije odluke o povlačenju iz utrke za šefa HDZ-a razgovarao s mnogo članova HDZ-a.

”Ja sam prije svega nepopravljivi optimist. Dva dana prije svoje odluke nisam spavao, a inače sam čovjek koji odluku donese u 24 sata. O ovoj sam razmišljao tri dana i to me je iscrpilo. Gotovo sam odlučio da idem, a onda sam razgovarao s mnogim članovima HDZ-a, mojim simpatizerima, ljudima koji su mi obećali voditi kampanju, eminentnim ljudima iz javnog života, i osjetio sam da je naša stranka u ovom trenutku u problemima, da je malo potonula. Za neke će možda biti i iznenađenje što tako govorim. Vidio sam i ankete, iako im previše ne vjerujem, i nakon svega ostao gotovo usamljen u tom svom optimizmu, koji imam i sada”, kazao je Milinović za Jutarnji.

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI