Photo: Patrik Macek/PIXSELL

MILANOVIĆEVA IZBORNA TAKTIKA: Kampanju mu odrađuje čak i Kolinda!

Autor: I.Delić

Zoran Milanović izrazito je samouvjeren, a vjeru u pobjedu na prijevremenim izborima, nije mu poljuljala niti činjenica da bi mu se mogao suprostaviti Plenković.

Vladu su već pripremili, pregovore sa HSS-om trebaju privesti kraju i na taj način spokojno i bez previše truda u SDP-u kane dočekati parlamentarne izbore.

Sigurni su naime da im preslagivanja i afere koje su se odvile oko HDZ-a višestruko idu u prilog. Nakon dvostrukog harakirija kojemu je javnost svjedočila u slučaju Tomislava Karamarka, bivši premijer Zoran Milanović više je nego zadovoljan i uvjeren u pobjedu na izborima. Smatra da njegov legitimitet ne može ugroziti niti Andrej Plenković, jer kako je kazao u jednom intimnom društvu takvih Mesija od strane HDZ-a narod je sit. Da vjeruje u svoju pobjedu, a time i u pobjedu svoje stranke Milanović je dao naslutiti kada je na intimnom druženju sa rukovodećima u svojoj stranci kazao kako im za ove izbore neće trebati niti američki PR stručnjak Alex Braun, jer pobjedu su im u krilo bacili oni protiv kojih su se trebali boriti, odnosno HDZ.

U prilog Milanoviću idu i problemi koji su snašli Živi zid, a kampanju za Milanovića vjeruju u Partiji odrađuje i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Stranački magovi drže da im je vjetar u leđa upravo dala Kolinda onoga trena kada je navijače koji su napravili nerede u Francuskoj nazvala orjunašima. Ne boji se previše osokoljeni Zoki niti Mosta, jer vjeruje kako svaki uspjeh ekipe metkovskog psihijatra Bože Petrova škodi isključivo HDZ-u. Zbog pojave tih malih igrača na političkom tržištu koji su ga na prošlim izborima stajali vlasti Milanović misli na sve strane proširiti koaliciju Hrvatska raste. Održava se stoga niz sastanaka sa šefom HSS-a Krešom Beljakom u čijoj stranci tinjaju neredi, jer dio članstva predvođen popularnom Marijanom Petir i Brankom Hrgom, o takvoj koaliciji ni ne sanja.

Karika u vraćanju Milanovića na vlast mogao bi biti i Darinko Kosor sa svojim HSLS-om, a po svemu sudeći bivši premijer i aktualni zagrebački gradonačelnik Zoran Milanović spremni su zakopati ratne sjekire, sve to dakako ne u interesu nacije, već u onom vlastitom. Uz ova preslagivanja Zokijev vjerni drug jeste i Milorad Pupovac. Sve u svemu, još jednom po tko zna koji put jasno je kako je politika u Hrvata čista trgovina foteljama, pa ko više ponudi bolje trguje. Za to vrijeme narod umoran što od svojih briga, što od politike spas pronalazi u pakiranju kufera i bježanju u svijet. Svijet u kojem politika vjerojatno nije drugačija od naše, ali je narod sit pa se njome ne zamara.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.