Milanović se sastao s braniteljima! Klemm: ‘Željeli smo naučiti SDP demokraciji i dijalogu’

Autor: dnevno.hr

""Ne želimo da se političari služe huškačkim jezikom. Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka,", kazao je Klemm.

U sjedištu Socijaldemokratske partije Hrvatske na Iblerovom trgu u 11 sati održao se sastanak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i suradnika s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije čiji je predsjednik Josip Klemm.

Nakon sastanka okupljenima se obratio branitelj Dražimir Jukić i kazao da je sastanak bio j u svezi poglavlja 23 i 24 i odnosa sa Srbijom. “Željeli smo naučiti Milanovića i SDP demokraciji i dijalogu. Razgovarali smo uglavnom”kazao je Jukić, a prenosi N1.

Josip Klemm je istaknuo da su hrvatski branitelji ovakve sastanke napravili i s predsjednicom, kao i s Andrejem Plenkovićem

“Ne želimo da se političari služe huškačkim jezikom. Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka,  Mi smo protiv zatvaranja granica, zalažemo se za dijalog i mislimo da smo na dobrome pravcu, bez obzira što nismo naišli na razumijevanje”, smatra Klemm.

U nastavku je dodao da branitelji ne mogu birati političare u Srbiji, ali da traže dijalog. “Kad bi se razgovaralo za jednim stolom s Vučićem, da predsjednica to inicira, sigurno bi se došlo do konkretnih rezultata”, kazao je Klemm.

Istaknuo je i da će branitelji dići svoj glas ukoliko se u budućnosti pojavi bilo tko tko bi narušavao dobrosusjedske odnose, i nastojati to spriječiti. Konkretno smo s Milanovićem razgovarali kako Srbiju nagovoriti da ne osuđuje hrvatske branitelje, rekao je Klemm.

Na novinarsko pitanje je li braniteljima Franko Vidović prihvatljiv kandidat za ministra branitelja, Jukić je kazao da se oni u odlučivanje o ministru ne žele miješati.




To će odlučiti opcija koja pobijedi”, kazao je Jukić. Klemm je kazao da se branitelji ne boje izbora novoga resornog ministra. ‘Mi smo toliko napredovali u stavovima i u zajedništvu, da će svatko tko dođe na vlast, morati razgovarati s braniteljima. Pokazali smo i da bolje razumijemo vanjsku politiku nego naši političari’, rekao je Klemm. ‘Mi smo spremni na dijalog sa svima, koji žele dobro ovoj zemlji i u gospodarskom smislu, ali i u rješavanju problema hrvatskih branitelja’, kazao je Jukić, prenosi N1.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.