Patrik Macek/PIXSELL

MILANOVIĆ ŽELI NOVE IZBORE PRIJE LJETA!

Autor: M.M.

Povodom najave HDZ-ovaca da pokreću postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića,

Zoran Milanović u utorak se u 12.45 sati s Iblerovog trga obratio javnosti povodom aktualne krize vlasti i najave HDZ-ovaca da pokreću postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića.

Tijek obraćanja pratite u nastavku: 

Milanović se obratio javnosti i odmah na početku kazao kako želi nove izbore prije ljeta.

“Mi Vladu nemamo. Sabor treba raspustiti što prije i na izbore treba ići prije ljeta”, rekao je Milanović.

“Ovo su sve zakuhali ljudi koji su u Vladi – potpredsjednici, ministri i osoba koja je prihvatila biti premijer. Njegovu smjenu sad traži HDZ. Mi smo tražili izglasavanje nepovjerenja Karamarku, a sad HDZ traži izglasavanje nepovjerenja prema premijeru kojega su sami postavili. Mi ćemo u SDP-u vidjeti kako ćemo se postaviti i donijet ćemo odluku”

“Nismo u kontaktu ni s kim kazao je Milanovičć u nastavku i ponovio da želi izbore prije ljeta. Rekao je da ovo što se trenutno događa nije agonija već sramoćenje.

“Jasno je što je bilo prije i što je sad i tko je domoljub  i patriot i tko voli Hrvatsku. “Ni MOST ni HDZ nema pravo dijeliti lekcije, i jedni i drugi su odgovorni”, kazao je Milanović.




U nastavku je komentirao predsjednicu i kazao “ako ima osjećaja odgovornosti za državu” i ona bi ustrajala da se izbori održe čim prije. Da ima osjećaj odgovornosti, rekla bida ovako ne može. HDZ od Oreškovića radi nacionalnog neprijatelja kako bi ga srušio i spasio Karamarka. Jedini izlaz su čim skoriji izbori – kazao je Milanović.

“S MOST-om i HDZ-om ne možemo razgovarati nažalost. Volio bih da možemo”, kazao je Milanović i za kraj dodao: “Mislim da sam bio jasan.”


Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama Predsjedništvo SDP-a odlučilo je u ponedjeljak navečer da će u Saboru podržati HDZ-ov prijedlog opoziva premijera Tihomira Oreškovića .




Opoziv je  Tomislav Karamarko danas i potvrdio na konferenciji za novinare u sjedištu stranke

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.