Zarko Basic/PIXSELL

Milanović predstavio program Narodne koalicije: Otvoreni smo i spremni na dijalog s HDZ-om

Autor: M.B.

Milanović je spomenuo i sektor poljoprivrede rekavši kako je sada u Narodnoj koaliciji konačno i stranka koja živi za poljoprivredu.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Samoboru je predstavio program Narodne koalicije (SDP, HNS, HSS, HSU) za rujanske parlamentrane izbore. Milanović je na samom početku rekao da ovaj program reflektira sve što se događalo i što se planira do 2020. godine.

”Želimo da ga što veći broj ljudi pročita, iako je više od 100 stranica teksta. Uvijek može biti greške, no otvoreni smo i spremni za dijalog s drugom stranom, tj. HDZ-om. Pozivamo ih da razgovaramo o porezu, gospodarstvu, da se ne razmećemo s obećanjima koja nisu moguća”, kazao je Milanović.

Naglasio je kako su njihove mjere za zapošljavanje mladih bile meta podsmjeha. ”Prvo je bilo 1600, pa 2400 kuna. Sada će to biti 3000 kuna”, najavio je Milanović.

Milanović je spomenuo i sektor poljoprivrede rekavši kako je sada u Narodnoj koaliciji konačno i stranka koja živi za poljoprivredu.

”Sve što smo radili u zadnje 4 godine, uspješno je i s jasnim ciljem je da novac koji dolazi ostaje u tvrtkama, i da i dalje raste. To je jasna politika, a reći da ćemo stopu PDV-a smanjiti za 1, 2 ili 5 postao je neodgovorno i to slušamo već godinama”, rekao je Milanović.

Rekao je da su prihvatili ponude za sučeljavanje s HDZ-om.

“Ja sam spreman, tu sam. Druga strana još ništa nije učinila. Dajte mi učinite to za ljubav i dođite na sučeljavanje. Neće se valjda skrivati kao posljednjih devet godina”, poručio je Milanović.

”Nemamo pravo na eksperimente i na pokuse. Moramo nastaviti tamo gdje smo stali i vratiti se na siguran smjer ”, poručio je Milanović.

Autor: M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.