Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Milanović poručio: Nemam ništa protiv toga da Jokić nastavi voditi kurikularnu reformu

Autor: M. B.

''Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena Vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena'', napisao je Milanović na Facebooku.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na Facebook je objavio kako se kurikularna reforma mora nastaviti i kako nema ništa protiv toga da je i dalje vodi Boris Jokić.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

”Kurikularna reforma se mora nastaviti. Naša Vlada postavila je okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske. Nemam ništa protiv toga da g. Boris Jokić nastavi voditi reformu. Od rujna 2015. zaposleno je 450 mladih znanstvenika. Tako je radila naša Vlada. Još ih je 800 trebalo biti zaposleno, ali to je stalo. Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena Vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena”, napisao je Milanović na Facebooku.

Podsjetimo, Jokić je krajem svibnja dao ostavku na mjesto voditelja cjelovite kurikularne reforme, a na njegov mjesto imenovani su Dijana Vican sa zadarskog Sveučilišta i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a.

Autor: M. B.

ZADNJE VIJESTI