Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Milanović: Skužili smo da nas tajno snimaju. Šutjeli smo…

Autor: i.G.

Čelnik SDP-a kazao je i kako smatra da SDP-om predvođena Narodna koalicija neće odmah osvojiti većinu, pa će nakon izbora pregovarati. Za mogućnost velike koalicije s HDZ-om rekao je da nije realna.

Predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović gostujući u Dnevniku nove Tv kazao je da su ovo njegovi zadnji izbori u ovoj ulozi “predvodnika svih”.

Čelnik SDP-a kazao je i kako smatra da SDP-om predvođena Narodna koalicija neće odmah osvojiti većinu, pa će nakon izbora pregovarati. Za mogućnost velike koalicije s HDZ-om rekao je da nije realna.

“Mi nismo zemlja u krizi niti nam je potrebna vlada koja bi se brinula elementarnim pitanjima, mi smo ipak uređena država. Te velike koalicije su iznuđene. One u Njemačkoj nisu donijele ništa dobro”, rekao je Milanović.

Za Andreja Plenkovića rekao je da je slabašan predsjednik HDZ-a, dok oni traže ozbiljnog proeuropskog partnera.

Na pitanje o mogućnosti koalicije s Mostom i Milanom Bandićem rekao je da treba vidjeti kako će proći na izborima.

Milanović je kritizirao HDZ zbog odnosa prema ženama i njihovom pravu na izbor u vezi pobačaja.

“To je obećanje da će u slučaju da dođu u poziciju vlasti hrvatske žene izručiti mesarima u garažama”, rekao je Milanović.

Milanović je rekao i da ćemo, ako se srbijanska vlada bude ponašala tako da ugrožava hrvatske nacionalne interese, morati djelovati jasnim, konkretnim, oštrim i pravednim protumjerama.

Kritizirao je HDZ oko najave da će smanjivati PDV ako pobjede. “HDZ već četvrte izbore kaže da će smanjiti PDV čime ugrožavaju stabilnost proračuna”, kaže Milanović te dodaje.

“Onaj tko to govori ne zna”.

Zoran Milanović je komentirao i tajne snimke razgovora sa predstavnicima branitelja koje je objavio Jutarnji list.

“Mislite na ovo tajno snimanje što smo skužili – kazao je Milanović i nasmiješio se. Na pitanje je li im rekao da je “Vlada u Beogradu beogradska čaršija koja se ponaša bahato” i dodao da će ‘ako bude potrebno, ne samo blokirati pregovore Srbiji, nego će i proganjati njihove počinitelje na Kosovu”. – Ja sam to rekao javno u debati sa Plenkovićem na HTV-u. Možda nisam upotrijebio riječ čaršija”, rekao je Milanović te dodao da mu nije normalno da ga se tako snima.

“Mi smo to skužili, ali smo šutjeli i smijali se. To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih”, rekao je Milanović i dodao da će se i dalje sastajati sa predstavnicima braniteljskih udruga.

“Ovi dečki su došli kod nas u SDP. Jako dobro smo se razumjeli. Oni jako dobro znaju što mi zamjeraju. Žalili su se neki da su protiv njih podnesene prekršajne prijave zbog onog kod Markove crkve, ali ja nisam sudac, prekršili su zakon”, kazao je Milanović.

Autor: i.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.