Luka Stanzl/PIXSELL

Milanović i Glavašević udarili po Hasanbegoviću: ‘Obranit ćemo kulturu od HDZ-ovih obećanja, taj septički šok mora prestati’

Autor: M.M.

Zoran Milanović pridružio se kritikama na račun tehničkog ministra kulture i kazao da"loša praksa smijenjenog ministra mora biti prekinuta

Zoran Milanović, Bojan Glavasević i Karolina Leaković u utorak su se sastali s istaknutim kulturnim djelatnicima uz kavu u Zagrebu među kojima su bili i Marin Blažević, intendant HNK “Ivan pl. Zajc” u Rijeci te Emina Višnić, ravnateljica zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Marin Blažević je nakon susretima okupljenima kazao da su se složili da je ključno raskinuti s trenutnom kulturnom politikom koju provodi Zlatko Hasanbegović “jer ta kulturna politika nije nacionalna već nacionalistička i šteti ugledu zemlje”.

Zoran Milanović pridružio se kritikama na račun tehničkog ministra kulture i kazao da”loša praksa smijenjenog ministra mora biti prekinuta, taj septički šok mora biti prekinut. Rijeka je prijestolnica kulture i to je velika stvar, to Rijeku u karti kulture smješta na važno mjesto'”

“Ljudi u kulturi su ojađeni, ne samo zbog novca, najmanje zbog novca, no mi ćemo moći izdvajati i više za kulturu, to nisu veliki novci. Obranit ćemo kulturu od neozbiljnih HDZ-ovih obećanja. Dat ćemo kulturi milijardu, dvije, milijardu i pol, nebitno, to nije tako velik novac. Bitno je da kultura prestane biti koračnica kojom dirigiraju kojekakvi stranački komesari, kultura je prostor slobode”, istaknuo je Milanović, prenosi N1. 

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.