Srdjan Ilic/PIXSELL

Propali pokušaj ekonomskih migranata: Noćni vlak vraća ih u Beograd

Autor: Dnevno.hr

Migranti su imali pogrešne informacije da će ih se na granici s Hrvatskom pustiti kako bi ušli u EU.

U ponedjeljak nešto iza 14 sati skupina oko 130 izbjeglica iz Afganistana i Pakistana koji su od nedjelje ujutro stajali na graničnom prijelazu Šid s namjerom da uđu u Hrvatsku, odlučila je probiti barikadu srpske policije. Prvo su krenuli rušiti ogradu, što su policajci odbili i vratili ih nazad, ali su se oni spustili na njivu i preko nje potrčali prema Hrvatskoj, javlja Jutarnji list.

Kako pišu, tamo su ih dočekali srpski policajci koji su se raširili u kordon i nisu im dopuštali ulazak u našu zemlju, pri čemu je došlo do kratkog naguravanja. U jednom je trenutku na graničnom prijelazu između Šida i Tovarnika nastala svojevrsna pat pozicija, a na hrvatskoj strani granice čekalo je desetak policijskih marica spremnih da migrante posjednu u njih.

Migranti su oko 15.30 sati odlučili da se vraćaju za Beograd, prenosi N1.

Iz Ureda za izbjeglice Vlade Republike Srbije navode kako su migranti, koji su najvećim dijelom iz Afganistana i Pakistana, odbili ponudu da ih se smjesti u nekom od tamošnjih prihvatilišta.

Dužnosnik državnog povjerenstva Srbije za izbjeglice i migrante Ivan Gerginov potvrdio je da su migranti spriječenu u pokušaju da ilegalno uđu u Hrvatsku te da će biti vraćeni u Beograd.

Riječ je o mahom ekonomskim migrantima, mahom muškarcima koji nisu željeli ostati u Srbiji i koji su odbili ostanak u bilo kojem srpskom prihvatnom centru. Imali su pogrešne informacije da će ih se na granici s Hrvatskom pustiti kako bi ušli u EU.

Autor: Dnevno.hr