MESIĆ SE NE DA IZ UREDA I HVALI SE: ‘Sam plaćam troškove režija već pola godine’

Autor: dnevno.hr

'Isključili smo sve telefone, i ostavili samo tajničin mobitel, da računi budu niži. Štedljivi smo, kao i obično', rekao je Mesić.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stipe Mesić otkrio je da sam plaća troškove režija u Uredu bivšega predsjednika, dok Ustavni sud ne odluči o njegovoj budućnosti.

“Sam svoj majstor!”, tako je bivši predsjednik Stjepan Mesić za Novi list opisao činjenicu da već pola godine sam plaća režije u Uredu bivšeg predsjednika Republike, čiji zakonski status treba riješiti Ustavni sud. Dotad – Mesić i njegova tajnica sami i čiste ured, u stankama između dva prijema za inozemne veleposlanike.

Prvog lipnja stupio je na snagu zakon kojim je bivšem predsjedniku oduzet stalni ured, aVlada je prekinula financiranje, pa i plaćanje svih računa. No Mesić se na zakon žalio Ustavnome sudu. Unatoč zakonu, Mesića nitko iz državne vile nije nasilno iselio, ali mu nitko ni ne plaća račune.

“Isključili smo sve telefone, i ostavili samo tajničin mobitel, da računi budu niži. Štedljivi smo, kao i obično”, rekao je Mesić.

Neovisno o nebičnim uvjetima u kojima radi, bivši predsjednik kaže da ne posustaje s poslom.

“Veleposlanike primamo kao i uvijek. Većina novih koji dolaze, kao i većina onih na odlasku, zamole prijem, i ja se rado sa svima njima sastajem”, kazao je Mesić. Vrlo jednostavno: plate režije da bude vode i struje, očiste da bude čisto, kupe kavu i kekse da ljubazno prime goste, i veleposlanici mogu doći, najavljujući se na telefon koji je platila tajnica bivšeg predsjednika.

“Kamo god dođem, promoviram Hrvatsku i njezine mogućnosti. Znaju me diljem svijeta. U inozemstvu me, eto, ima – ali u Hrvatskoj sve manje. Nisu me pozvali ni na konstituirajuću sjednicu Sabora, izgleda da me više uopće ne pozivaju na svečane saborske obljetnice. Izgleda da su me izbrisali, izbacili, i to baš ova dvojica najzaslužnijih za Hrvatsku – Božo Petrov i njegov zamjenik Milijan Brkić Vaso. Neka im je na čast”, kazao je Mesić za Novi list.




 

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.