Anto Magzan/PIXSELL

MESIĆ PROKOMENTIRAO MILANOVIĆEVE IZJAVE: ‘Pa i ja kažem da BiH nije do kraja funkcionalna država’

Autor: A.P.

''Ja isto kažem da BiH nije do kraja funkcionalna država i da mora doživjeti jedan preobražaj, zbog toga, ako ništa drugo, da bi ušla u Europsku uniju. Ako ulazi u EU, mora imati kompatibilnost sa zemljama EU, a BiH to nema'', poručio je.

Za N1 je bivši predsjednik Republike Stipe Mesić prokomentirao trenutačnu političku situaciju u Hrvatskoj i retoriku šefa SDP-a Zorana Milanovića na tajno snimljenom sastanku s braniteljima. Mesić je uvjeren da će rezultati izbora koji su zakazani za 11. rujna biti takvi da će ući u Sabor.

Komentirajući same Milanovićeve izjave, rekao je: ”Čovjek može misliti što hoće, ali ako netko predstavlja državu, onda je to drugo. Zasad Milanović nije premijer, a nitko ne bira ministre u drugoj državi. Kad bude i ako bude premijer, Milanović će morati o tome voditi računa, ali onda će predstavljati državu i imati izražaj na drugi način”.

Osvrnuo se i na Milanovićevu izjavu da Bosna i Hercegovina nije država te da tamo nema s kim razgovarati.

”Ja isto kažem da BiH nije do kraja funkcionalna država i da mora doživjeti jedan preobražaj, zbog toga, ako ništa drugo, da bi ušla u Europsku uniju. Ako ulazi u EU, mora imati kompatibilnost sa zemljama EU, a BiH to nema”, poručio je.

Mesić smatra kako Milanović Hrvatsku nije posvađao s regijom.

”To je osobni stav, a kad bude zastupao vladu, kad bude premijer, onda će morati voditi računa što su stavovi Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske”, navodi.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.