Dusko Jaramaz/PIXSELL

MESIĆ KREĆE U KAMPANJU: Financirat će ga jedan od najbogatijih Hrvata, a ima i zanimljiv slogan!

Autor: I. Delić

On, koji za sebe vjeruje da je jedan od najpopularnijih političara u zemlji, uvjeren je i kako će se bez problema domoći preferencijalnih glasova na rujanskim izborima, a iz HSU-a koji mu u ludom pothvatu drži leđa, postavljajući ga na listu Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinci može se čuti kako će u personaliziranu kampanju s bivšim predsjednikom krenuti već ovoga vikenda iz njegove rodne Orahovice.

Bivši predsjednik Stipe Mesić po svemu sudeći bio je posve ozbiljan u svojoj nakani da se u 80. godini života ponovno vrati u političke vode, iz kojih, ruku na srce, nikada nije niti izašao, već je našu malu političku baru mutio sa svojim kadrovima kada i kako mu je to odgovaralo. Istodobno, lagodnim životom živio je u svojim odajama suludo nazvanima Ured bivšeg predsjednika, nakon kojega smo dobili još jednog bivšeg predsjednika, ali logika i politika u nas ionako nikada ne idu ruku pod ruku pa smo tako mimo svake logike godinama financirali Mesićeva ljetovanja, telefoniranja i putovanja te ćemo ga sada, kako stvari stoje, još jednom zaštititi na način da će se izvan reda i svake logike ugurati u Sabor. Dok u sabornicu guramo političare koji su odavno trebali biti u mirovini, mladi i stručni kadrovi odlaze u bijeli svijet jer za njih mjesta u našoj politici nema, ona je ta koja nas desetljećima navikava na jedna te ista lica, pokušavajući nam ih iznova proturiti s nekim novim obećanjima. Povratnik Mesić tako si je odlučio laskati pa će mu slogan za izbore biti ”kako je dobro vidjeti te opet”.

On, koji za sebe vjeruje da je jedan od najpopularnijih političara u zemlji, uvjeren je i kako će se bez problema domoći preferencijalnih glasova na rujanskim izborima, a iz HSU-a koji mu u ludom pothvatu drži leđa, postavljajući ga na listu Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinci može se čuti kako će u personaliziranu kampanju s bivšim predsjednikom krenuti već ovoga vikenda iz njegove rodne Orahovice. Uvjereni su Umirovljenici da će Mesić dobiti veliki, odnosno dovoljan broj preferencijalnih glasova koji će ga lansirati u Sabornicu, a uspije li u toj nakani, ova će stranka imati Klub u Saboru jer će time uz svoja dva sigurna dobiti i treći mandat.

Taktika personalizirane kampanje već sada curi u javnost pa se može čuti da se Mesić kani spustiti među ljude, odredišta će mu biti tržnice, gradski trgovi i brojni drugi službeni skupovi, a priča se kako će u kampanji koristiti i provjereni recept iz prijašnjih kampanja koje su mu osigurale dva mandata na čelu države, a to su pak veliki financijeri na koje računa. Premda Mesić ispod svojih uzdignutih obrva krije mnogo afera i priča koje nikada do kraja nisu razriješene, to njegovu prijatelju Branku Rogliću, jednom od najbogatijih Hrvata, ne bi trebalo biti problem da ga financijskom injekcijom podupre u utrci za Sabornicu. Uostalom, od ranije se po političkim kuloarima šuška kako je upravo Roglić mozak Mesićevih operacija po Hrvatskoj, a nagađa se da mu je on dao novac i za kampanju kojom se domogao drugog, predsjedničkog mandata. Inače, o bliskosti Roglića i Mesića u medijima se ranije progovaralo u više navrata. Zajedno su tako otvarali galerijski prostor u kojem se pokazuju djela umjetnika njegova prijatelja Roglića koji je ujedno vlasnik tvrtke Orbico. Naš portal o Rogliću koji uz Orbico posjeduje još trinaest tvrtki u osam država pisao je i ranije jer dotični se nalazi na listi 30 najbogatijih Hrvata te se kao takav uvrštava na listu  stotinu najmoćnijih ljudi okupljenih u Lions i Rotary klubovima.

Autor: I. Delić

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.