Patrik Macek/PIXSELL

MATIĆ: Očekujem uskoro bukete i bombonjere za milijuntog branitelja

Autor: M.B.

''Kada HDZ to najavljuje izražavam veliku skepsu. Očekujem da bi se uskoro mogle dijeliti neke bombonjere ili buketi cvijeća milijuntom branitelju'' kazao je Matić.

Bivši ministar branitelja Predrag Matić u intervjuu za N1 komentirao je uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Orašju. Na pitanje je li on na nekoj optužnici odgovorio je negativno.

 ”Ja mislim da nisam i više puta sam o tome govorio. Nailazio sam na podsmjeh, ali ja ujutro kad se brijem znam jesam li na nekoj potjernici ili nisam. Ja znam što jesam, odnosno što nisam učinio. Ali u svakom trenu, kad prijeđete granicu, netko vas može optužiti za nešto. Bio sam sto puta u međuvremenu u Bosni, u Srbiji… Bio sam u ratu, ali ne bojim se ničega ”, rekao je Matić.
Matić kaže kako nije znao za optužnice u BiH.”BiH je neselektivno podizala te optužnice i vjerojatno su im pune ladice tih optužnica”,  poručio je Matić.

”Hrvatska najprije treba sjesti i reći “OK prema tim kriterijima ćemo i mi podići optužnice, pa ćemo se gađati milijunima optužnica”. Treba ići direktno na zločinca. Zna se točno, ako nisu institucije, onda su obitelji istražile. To je početna točka, a dokle ćemo doći neka odluče sudovi ”,  rekao je Matić.

Ministar Tomo Medved najavio je da će ponovno aktivirati mogućnost da branitelji koji to još nisu uspjeli učiniti dobiju status branitelja, Matić na to kaže:  “Zbog bolesti i statusa invalida ne podržavam jer bi onda svi postali invalidi. Što se tiče statusa branitelja i ja sam imao tu incijativu. Uvjerio sam se da postoji, ali na prste ruku ih možete izbrojiti, oni koji iz ovih ili onih razloga nisu uspjeli aktivirati svoj status. Ali kada HDZ to najavljuje izražavam veliku skepsu. Očekujem da bi se uskoro mogle dijeliti neke bombonjere ili buketi cvijeća milijuntom branitelju.”

Autor: M.B.