: Boris Scitar/VL/PIXSELL

MATE KAPOVIĆ OPLEO PO RASPUDIĆU: Brate, ako si desničar, nemoj…

Autor: dnevno.hr

Smatra da oni jako dobro znaju kako stvari na FFZG-u funkcioniraju i što se točno događa, a da svejedno pokušavaju pokazati kako iza svega stoji SDP.

Putem Facebooka Mate Kapović se obrušio na kolege s Filozofskog fakulteta, Ninu Raspudića i Mariju Selak. Smatra da oni jako dobro znaju kako stvari na FFZG-u funkcioniraju i što se točno događa, a da svejedno pokušavaju pokazati kako iza svega stoji SDP.

“Peti dan. Vrhunac je kad Nino Raspudić i Marija Selak, koji rade na FF-u i čak i osobno jako dobro znaju brdo ljudî (i studenata i profesorâ) koji sudjeluju u različitim političkim gibanjima na FF-u od 2008. naovamo, insinuiraju i prave se tošama oko toga stoji li ili ne kao SDP iza svega toga. Pa dobro, brate, ako ste desničari, nemojte se složiti, kritizirajte slobodno, recite svoje mišljenje, ali je li baš potrebno izmišljati stvari za koje vrlo dobro znate, iz prve ruke, da nemaju veze s vezom? Znam da je lakše reći “to je SDP”, ali gdje je bar neki minimum intelektualnog poštenja i pristojnosti? Ili toga na desnici nema? (Retoričko pitanje -.-)

Dodatno Raspudić ponavlja svoju mantru o tome kako je Akademska solidarnost isto zapravo SDP-ov igrač (iako osobno pozna brdo ljudî iznutra i zna da to nije točno), a Selakica, koja je, prije nego što je i otvoreno prešla “na tamnu stranu”, bila vrlo aktivan član AkadSolida i sudionik aktivnostî uz to vezanih (tipa, palila je svoje članke pred MZOS-om na prosvjedima), muči i pravi se luda iako dobro zna, što god sad po novom mislila, da to nema nikakve veze s tim.

Usput budi rečeno, to paljenje radova je bilo 11. 3. 2013, dakle već duboko za SDP-ove vlasti (a po Raspudiću se AkadSolid odmah ugasio kad je SDP došao na vlast jer je kao postigao svoj cilj) – to nije bila, ako se ne varam, službena akcija AkadSolida, ali su svi prisutni bili aktivni članovi AkadSolida. Isto kao što je čitava priča oko KBF-a i FF-a počela u ljeto 2014, također još za SDP-ove vlasti. Dakle, čitava ta priča o nekakvoj HDZ-SDP dinamici je potpuno izmišljena – tim više što u odnosu prema visokom obrazovanju nema nikakve razlike u njihovim politikama (kao i u drugim sektorima). Iznio sam uostalom već podatak kako je nesuđeni SDP-ov ministar kulture vatreno na Fakultetu zagovarao ugovor KBF-a i FF-a, a SDP se o rečenom problemu nikad nije oglasio (izuzev Foruma mladih) dok nije došlo do unutarstranačke kampanje pa su neki odlučili dolaskom na plenum doći do nešto političkih bodova”, napisao je Kapović.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.