Patrik Macek/PIXSELL

Markić ima 7 pitanja za Orepića i jedno za javnost: ‘Kada će početi raditi posao za koji ga plaćamo?’

Autor: T. P.

Željka Markić na svojem se Facebook profilu obratila Vlahi Orepiću, ministru unutarnjih poslova RH. Njezinu objavu, s nizom pitanja upućenih ministru, prenosimo u cijelosti:

‘Jučerašnja objava ministra Orepića bila bi odlična – da ju na FB nije objavio čovjek koji je na poziciji ministra unutarnjih poslova gotovo 1,5 godinu. Ministarstva sa oko 25 000 zaposlenika i čiji se proračun broji u milijardama kuna.

Jer, da, slažem se da naljepnice kojima se vrijeđa Srbe i to baš u Vukovaru, simbolu stradanja Hrvata u Domovinskom ratu – nisu Hrvatska, izraz su primitivizma i nemaju veze s domoljubljem. Možda su čak dio organiziranog djelovanja protiv Republike Hrvatske kroz koje se našu državu – nakon što su SDP i HNS izgubili vlast – želi prikazati kao netolerantnu ili fašističku.

Od Mostovog ministra policije očekujem da – u danu kad su naljepnice na nadstrešnici autobusne stanice u Vukovaru vijest dana u Hrvatskoj, a uskoro će se,ako već nisu, proširiti i izvan Hrvatske – javnost izvijesti o nekim osnovnim činjenicama – sprječavajući nanošenje daljnje štete Hrvatskoj.

Evo par pitanja na koja bih rado čula odgovor od ministra – na njegovoj FB stranici ili na konferenciji za medije:

1. Na koliko mjesta u Vukovaru su naljepljene uvredljive naljepnice?

2. Kad su postavljene?

3. Ima li kakvih saznanja zašto su na engleskom, a ne hrvatskom jeziku ili na srpskom?




4. Ima li kakvih saznanja – radi li se o djelovanju pojedinaca ili neke organizirane skupine?

5. Jesu li u Vukovaru u zadnjih godinu dana prijavljene još neke takve slične naljepnice, leci, uvredljivi tekstovi, napadi na hrvatske građane srpske nacionalnosti?
A kad nam ministar odgovori na ova osnovna pitanja – bilo bi dobro da konačno doznamo i:

1. Do kuda je policija došla sa istragom crtanja kukastog križa na Poljudu 12.6.2015. – čime je nanesena ogromna šteta hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i ugledu Hrvatske?




2. Do kuda je policija došla sa istragom bacanja suzavca – dovođenja u opasnost života i imovine – na homoseksualnoj zabavi 11/12.2 – čime je također nanesena šteta ugledu Hrvatske?

I baš zato što se slažem s ministrom Orepićem – da te sramotne naljepnice nisu Hrvatska – kao što Hrvatska nije niti nacrtana svastika na Poljudu ili suzavac na homoseksualnoj zabavi u derutnom klubu – očekujem da, umjesto jeftinog populizma, radi posao za koji ga plaćamo mi, građani Republike Hrvatske: da svojim radom pomaže razdvojiti i razlikovati njih primitivne od nas civiliziranih, njih koji krše zakon od nas koji ga se držimo, njih kukavice od nas hrabrih’, navela je Željka Markić u svojoj Facebook objavi.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.