Dusko Jaramaz/PIXSELL

MARIJANA PETIR ALARMIRLA EU KOMISIJU: Omogućite slobodan rad Marku Perkoviću Thompsonu!

Autor: Dnevno.hr

Na zabranu koncerata Marka Perkovića Thompsona, Marijana Petir hrvatska zastupnica u EU parlkamentu žalila se Europskoj komisiji te podsjetila da je u EU dopušteno raditi u svim državama članicama EU

Hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson trebao je 29.travnja nastupiti u austrijskom gradu  Kremsmünster-u, no općina Kremsmünster dan ranije izdala je odluku o uskraćivanju  dvorane za koju su prethodno pribavljenesve potrebne dozvole .U srijedu 17. svibnja  2017. upravna jedinica Maribor objavila je da je prihvatila preporuku policije da već rasprodani koncert  hrvatskog glazbenika  Marka Perkovića Thompsona zabrani.

U oba slučaja kao razlog se navode siguronosna pitanja .

Marko Perković Thompson jedan je od najistaknutijih hrvatskih glazbenika koji redovito puni koncertne dvorane pri čemu ničija sigurnost nikada nije bila ugrožena, a autor je pjesme koja se izvodi prije i tijekom utakmica hrvatskih sportskih  reprezentacija na svim sportskim natjecanjima.

Glazbenicima iz država članica EU dopušteno je slobodno putovati i raditi u svim državama članicama EU prema člancima  39 , 43 i 49 Ugovora o Europskoj uniji . Svojevoljna cenzura prema neutemeljenim arbitrarnim odlukama ne može se tolerirati u  slobodnom demokratskom društvu .

Kako će Komisija zaštititi hrvatskog glazbenika i omogućiti mu rad na jedinstvenom i slobodnom europskom tržištu sukladno UEU i  UFEU , Općoj deklaraciji o ljudskim pravima (čl.19. i 27. ) te Europskoj konvenciji o ljudskim pravima .

Marijana Petir
hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu

peetir




Izvor: Hrvatsko nebo

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.