Patrik Macek/PIXSELL

Marić pojasnio detalje porezne reforme!

Autor: M.B.

Ministar Marić rekao je kako su prihvaćene sugestije kolega iz drugih ministarstva te partnera u Vladi.

Ministar financija Zdravko Marić detalje porezne reforme pojasnio je na konferenciji za novinare.

Rekao je da su prihvaćene sugestije kolega iz drugih ministarstva te partnera u Vladi. Nisu prihvaćene sugestije koje bi ugrozile opstanak porezne reforme. Još je jednom naglasio kako je pri tome bitna cjelovitost reforme.

Naglasio je da većina izmjena kreće već s 1. siječnja 2017. Doda je kako na ovoj reformi ni u jednom trenutku nisu prestali raditi. “Nisu nas pokolebali ni pad vlade ni prijevremeni izbori. Ova reforma rezultat je kontinuiranog rada velikog broja stručnjaka”, rekao je Marić te im je ovom prilikom zahvalio.

“Očekujemo izglasavanje svih ovih zakona na vrijeme i većinsku implementaciju s 1.1.2017. godine”, kaže Marić.

Kazao je da im je cilj da od ničega ne odustanu, osobito stvari koje su si zacrtali na početku, i da rade na transparentnosti i povećanju efikasnosti poreznog sustava.

Upitan o ugostiteljima i utjecaju promjena na turizam, pojasnio je da će smještaj i usluge vezane za smještaj ostati u istoj situaciji, dok se ugositeljstvo (kafići, restorani…) vraća na stopu od 25.

“U ovoj fazi zadržavamo opću stopu PDV-a, ali i najnižu stopu na Khruh, mlijeko, ortopedska pomagala, struju…”, kazao je Marić. “Snižena stopa od 13 posto više se ne primjenjuje na ugostiteljstvo i isporuku bijelog šećera. To ide s 13 posto na 25. Učinak ovih promjena procjenjuje se na 373 milijuna kuna”, dodao je.




S detaljima nisu izlazili kako bi se održala cjelovitost reforme, piše HRT. 

Videoprijenos uživo pratite ovdje:




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.