Patrik Macek/PIXSELL

Maras uvjeren u pobjedu: ‘Ankete pokazuju da Narodna koalicija pobjeđuje na izborima’

Autor: dnevno.hr

"Nećemo se dovesti u situaciju da se tri mjeseca natežemo, nego ćemo osigurati dovoljan broj zastupničke potpore da zemlja normalno funkcionira, da riješimo Inu, da gospodarstvo krene naprijed, da djeci osiguramo prijevoz za škole, da nastavimo kurikularnu reformu, itd., to su stvari koje su bitne", smatra Maras.

Gordan Maras gostovao je u srijedu u emisiji Novi dan na N1 televiziji gdje je komentirao trenutnu tehničku vladu, izbore i rast BDP-a.

“Ova vlada ne radi sedam mjeseci, ali da se dogodi ovakvo trvenje, natezanje i nerad, onda bi se ugrozio gospodarski rast. Imamo sreću da vlada nije dugo trajala”, kazao je Maras i dodao da je odluka vlade o 200 milijuna kuna za Petrokemiju isto dokaz nerada i sporosti u odlučivanja.

“Petrokemija je uvijek imala određenih problema s likvidnošću. Vlada i HBOR davali su određene kredite, ali nikad se nije događalo ovako, u cajtnotu. Sad vidim da se daje određena imovina iz turističkog sektora kao zalog, to je šlamperaj”, kazao je Maras.

Na pitanje u čemu je razlika u njegovoj kampanji i onoj ministra Darka Horvata, Maras je kazao da između njih nema sličnosti.

“Gordan Maras je za 4 godine mandata oslobodio plaćanje PDV-a do 3 milijuna kuna, omogućio sam obrtnicima da ne drhte da će im netko ovršiti kuću, a on u sedam mjeseci nije napravio ništa”, smatra Maras.

U nastavku je kazao i da ankete  pokazuju da Narodna koalicija pobjeđuje na izborima. “Ja očekujem da će se prednost povećati. Pogotovo sam zadovoljan što se u 2. izbornoj jedinici, kojoj sam ja na čelu, ta promjena pokazala najznačajnija. Postoje određeni trendovi, ankete pokazuju da će SDP pobijediti. Želim istaknuti hrvatskim građanima da ta pobjeda mora osigurati stabilnost države Nećemo se dovesti u situaciju da se tri mjeseca natežemo, nego ćemo osigurati dovoljan broj zastupničke potpore da zemlja normalno funkcionira, da riješimo Inu, da gospodarstvo krene naprijed, da djeci osiguramo prijevoz za škole, da nastavimo kurikularnu reformu, itd., to su stvari koje su bitne”, smatra Maras.

O tome na koga račanaju za postizbornu suradnju budući da ankete pokazuju da sami ne mogu sastaviti vlkadu, Maras je kazao: “Na sve one u Saboru, koji žele da zemlja profunkcionira. Nije ovo srednja škola niti svađa, gdje će ljudi ljutnju pretpostaviti interesima Hrvatske. Mi moramo moći prijeći preko nekih stvari, da se zemlja nastavi kretati u novom smjeru.”

 

 

 

 

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.