Patrik Macek/PIXSELL

Maras: ‘Plaće treba sniziti upravi Ine i suprugu M. Dalić’

Autor: dnevno.hr

"Odustali su od udara na najsiromašnije, ali nije uvedeno pravednije plaćanje", smatra Maras.

U zakonodavnu proceduru trebao bi ući amandman Mosta na poreznu reformu, koji bi trebao onemogućiti da državnim dužnosnicima zbog promjena u sustavu poreza na dohodak porastu plaće.

Gordan Maras kazao je za N1 da se Vlada predomislila oko PDV-a zbog pritiska javnosti i oporbe.

“Odustali su od udara na najsiromašnije, ali nije uvedeno pravednije plaćanje – oni s 5.000 kuna će dobiti nula, a oni koji sjede u upravi Ine dobit će 6.000 kuna veće plaće. Pitam se zato jesu li neki dužnosnici u sukobu interesa, s obzirom da im supružnici sjede u upravama i imaju 60, 70 tisuća kuna plaću”, kazao je Maras.

Kada je riječ o zastupničkim plaćama, opet ističe primjer Martine Dalić i njenog supruga, koji je član uprave Ine i dobit će oko 6000 veću plaću.

“Moj prijedlog je da oni koji imaju najviše i plaćaju najviše, a tu su i članovi uprava koje imenuje Vlada RH. Potrebna je veća porezna stopa za one koji su na bruto 25 tisuća kuna. To je pravednija raspodjela tereta”, smatra Maras. Ponovno izbjegava izravan odgovor je li osobno za to da se usvoji prijedlog Mosta, kako bi plaće zastupnika ostale iste usprkos poreznom rasterećenju.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.