Maras optužio ‘šerifa Bandića’ da više od 300 dana tolerira dug Tiska od 20 milijuna kuna

Autor: Hina

Hrvatski sabor u četvrtak je zasjedanje počeo stankama zastupničkih klubova pri čemu je SDP-ov zastupnik Gordan Maras upozorio na dugovanje "Tiska" prema ZET-u veće od 20 milijuna kuna te upitao zašto gradonačelnik Zagreba Milan Bandić financira "Tisak" i "Agrokor"

“Postavljamo pitanje šerifu zagrebačkom Bandiću zbog čega financira ‘Tisak’ i ‘Agrokor’ s 20 milijuna kuna građana Zagreba i tražimo da se taj novac uplati u što skorijem roku te da Bandić prekine suradnju s ‘Tiskom'”, rekao je Maras nakon stanke. Upozorio je da “Tisak”, koji je u sastavu koncerna “Agrokor”, duguje Gradu Zagrebu više od 20 milijuna kuna za ZET-ove karte i to se, dodaje, odnosi samo na dug duži od 300 dana.

“Tisak proda karte građanima na kioscima i onda ne proslijedi novac Zagrebačkom holdingu. Jasna je motivacija ‘Tiska’, da si poboljša financijsku situaciju i likvidnost, ali nejasno je zašto Bandić tolerira da preko 300 dana ‘Tisak’ duguje više od 20 milijuna kuna, a istovremeno Bandić najavljuje poskupljenje ZET-ovih karata”, rekao je Maras te istaknuo da se za taj novac može izgraditi dva vrtića ili jedna škola u Zagrebu.

Maras se osvrnuo i na menadžersko osiguranje povjerenika za “Agrokor” Ante Ramljaka od 15 milijun kuna te upitao zašto se dopušta nekome tko nije vlasnik tvrtke da troši 15 milijuna kuna na osobno osiguranje. “Zašto ne dobavljačima 15 milijuna kuna?”, upitao je Maras prokuristicu Kraša Maricu Vidaković, predstavnicu dobavljača.

Odgovarajući na kritike o menadžerskom ugovoru Ramljaka, u ime Kluba HDZ-a Branko Bačić je ponovio da troškove rada izvanredne uprave za “Agrokor” neće platiti hrvatski porezni obveznici i građani već da o svim tim troškovima odlučuju isključivo vjerovnici. Bačić je oporbene zastupnike također pozvao na poštivanje digniteta Hrvatskog sabora poručujući im kako se jutarnje stanke često odnose na teme koje nisu u nadležnosti Sabora.

Tomislav Panenić (Most) upitao je Vladu zašto nije osigurala financijska sredstava za istraživanje nezakonitosti u nizu drugih slučajeva, kao što je osigurala pet milijuna kuna za istraživanje mogućih nezakonitosti u “Agrokoru”. “Hajdemo biti dosljedni pa o svim mogućim nezakonitostima poduzmimo aktivnost”, poručio je.

Željko Glasnović (NZ) upozorio je na 20 godina nefunkcioniranja države, sivu ekonomiju, “Gvatemalu na Savi”, a kao primjer kazni za nezakonite radnje izdvojio je Singapur gdje je, kako je rekao, za izdaju i veleizdaju predviđena smrtna kazna.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.