Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

MAMIĆ: Ubili ste Karamarka jer je bio prijetnja svima onima koji su protiv Hrvatske!

Autor: dnevno.hr

Mamić je istaknuo i: "Prema meni se radi progon i prema instituciji koju predstavljam. U kolovozu 2011. uhićen sam za vrijeme ministra kojeg vi znate. Ožujak 2013. uhićen sam zbog zločina iz mržnje prema Jovanoviću. Na kraju sam pravomoćno oslobođen, kao i u onoj prije".

U četvrtak u prijepodnevnim satima Zdravko Mamić došao u USKOK-u te dao izjavu o tome kako on ne stoji iza prijetnji glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu. Kao što je bilo najavljeno, u 13:00 u Sheratonu je započela press konferencija.

Mamić se na ovaj način obratio javnosti: ”Ja vas sve skupa pozdravljam. Dobro ste upoznati što se oko dešava nekoliko godina pa ste mogli primjetiti da su moji istupi u zadnjih tri godine svedeni na minimum, što je atipično za mene. Od kada sam priveden dva puta sam se obratio javnosti u prisutnosti svojih odvjetnika. Ja sam u poziciji da svi oko mene mogu raditi što žele, mediji pistai što hoće, a ja ne mogu govoriti o predmetima koji se protiv mene vode jer bi završio u pritvoru. Ali tek jednom rečenicom – za sve što me optužuje nisam kriv i nisam oštetio Dinamo. Sve je to jedna politička farsa”.

”Danas smo ovdje zbog stvari koju ne znam opisati. Ne znam u što smo se pretvorili kao društvo ako već danima čitamo da se sprema atentat na gospodina Dinka Cvitana i da je ugrožena njegova obitelj. Ako postoji takva zaštita odvjetnika, a da čovjek na kojeg se osnovnao sumnja sam ja i slobodno šećem po Skoplu po Švicarskoj… To nije normalna situacija. Ja sam se prepoznao u tekstu u kojem se priča o naručiocu ubojstva i sledio sam se. Odlučio sam da ujutro ići u DORH i zatražiti razgovor s gospodinom Cvitanom i da se stavim na dispoziciju Državnom odvjetništvu i da im pomognem. Moja obitelj pati, a sigurno ni njegovoj nije lako”, rekao je Mamić.

” Dao sam svoj iskaz, kazao sve što znam te sam inzistirao da me se stavi na poligraf”, poručio je.

“Znam da se spekulira o meni, da se sprovode razno-razne radnje. Mene možeš voljeti ili ne, ali ja sam takav. Kad sam prvi put bio u pritvoru, bio sam s penzionerom koji je mirovinu zaradio kao vozač ZET-a. On mi je bio brat, tata, sin, unuku. On meni svoj dio ručka, ja njemu svoj, on meni majicu, ja njemu šlape. On meni svoj dio ručka, ja njemu svoj, on meni majicu, ja njemu šlape. Sprijateljili smo se. Čim je izašao iz pritvora, prvo što smo napravili je da smo potražili jedan drugoga. Drugi put kad sam završio u pritvoru bio sam s jednim pripadnikom srpske nacionalnosti, jednim albanske nacionalnosti i jednim Španjolcem. I opet smo se zbližili. Kad sam izašao, rekao sam da ću tim ljudima slati po 2000 kuna za kantinu”, rekao je Mamić.

Nadodao je: ”I dijete tog Srbina bio je kod mene u posjetu i sad je stvorena priča kako ja na slobodi s nekim ljudima iz Remetinca stvaram mrežu i spremam atentat na Cvitana. To je morbidno i to je opasno po sve nas građane.  Ovdje se radi o jednom takvom zloupotrebljavanju aparata države u progonu vlastitih građana – pa moja majka čita da joj je sin atentator i sprema ubojstvo državnog odvjetnika. Pa kako se ja šećem, ako je to moguće?! Vidjeli ste što se dogodilo s gospodinom Hrgarekom i ništa se nije poduzelo jer se radi o bivšem premijeru”.

Mamić je istaknuo i: “Prema meni se radi progon i prema instituciji koju predstavljam. U kolovozu 2011. uhićen sam za vrijeme ministra kojeg vi znate. Ožujak 2013. uhićen sam zbog zločina iz mržnje prema Jovanoviću. Na kraju sam pravomoćno oslobođen, kao i u onoj prije. Ožujak 2014. u loži stadiona Poljud cijela Hrvatska je vidjela da sam izlazio iz lože, želio izbjeći gužvu, na putu s mog mjesta do tamo sam fizički napadnut od gospodina Bege. Danas se vodi prekršajni postupak za to. Prilikom rasprave u Splitu nedavno je napravljena sačekuša, napadnuti smo moj novinar i ja. Ja sam fizički napadnut, nemojte mi reći da Hrvatska to nije vidjela“.

Između ostalog Mamić je pričao i o mogućoj prodaji Marka Roga, kojeg neće pustiti ispod 15 milijuna eura.

‘U listopadu 2015. godine sam se družio s ravnateljem policije Domjanićem i jednom gospođom za koju sam tek kasnije saznao da je riječ o ustavnoj sutkinji Slavici Banić.”Oni” su tada na zahtjev Dinka Cvitana telefonski odobrili istragu protiv mene, Vrbanovića, ustavnih sudaca Slavice Banić i Marka Babića mimo sve procedure! Na sreću je akcija provaljena, a da nije, svi bismo bili uhapšeni i ne bi bilo mogućnosti provedbe izbora zbog ustavne krize. Ja sam stalno, uvijek i iznova sredstvo! U travnju 2016. tražena je delegacija spisa Mamić baš u Osijek. Zašto baš tamo? Makar se ja tamo veselim tome jer volim Slavonce. Ali je paradoksalno da si državni odvjetnik i predsjednik suda dozvole da povrijede županijski sud”, poručio je i nadodao: ” Ako tamo poznajem nekoliko ljudi, zar svi ovi veliki ljudi Hrvatske, sve velike ličnosti, zar mislite da oni ne poznaju suce. Ja sam prijatelj sa svim predsjednicima Županijskih sudova u Hrvatskoj. Sa svima, pa šta sad. Hoćete mi organizirati suđenje na Marsu“.

“Koja je razlika između mene i pape Franje? Nikada nisam osuđen. Živio sam moralno i čestito”, istaknuo je Mamić.

Kad divlje svinje progonite, onda vam treba dozvola, a na mene je otvoren lov gori nego na bilo koju divlju životinju, gore nego na divlje svinje. Što je preostalo mom slomljenom bratu nego da ode u Saudijsku Arabiju i prihvati gostoprimstvo tih divnih ljudi? Rekli su mu da stoje iza njega i da će ga podržavati dok dokazuje svoju nevinost”, naglasio je.

Pri samom kraju tiskovne konferencije Mamić je poručio: ”Na kraju imam ono zbog čega smo se danas sastali, a to je moj odlazak u DORH, a ja dalje inzistiram da me stavi na poligraf gdje će se pokazati da je ovo farsa i da je sve namješteno. I ne mogu ne primijetiti da kad su izbori, ja sam uvijek joker zovi. Svoju nekompetenciju skrivaju prozivanjem na moj progon kako bi dobili nekoliko stotina glasova. Zar sam ja toliko važan? Pa ja nisam član ni jedne stranke, ali me koriste kao sredstvo svojih niskih populističkih pobuda. Zašto bi meni sudili mediji? Koja bi satisfakcija bila svakome od vas da uživa u progonima drugih ljudi”.

Mamić se nakon toga se osvrnuo na svoj odnos s predsjednicom Grabar Kitarović.

”Kada smo se gospodin Čičak i ja u Bruxellesu družili s gospođom Grabar Kitarović kad je još radila u NATO-u rekli smo joj da će biti predsjednica. I gle čuda, postala je kandidat i pobijedila na izborima. Pa zašto joj ne bi dao 10 000 kuna za kampanju ako sam prepoznao da može učiniti nešto dobro za moju državu. Pa ja toliko podijelim siromasima u jednom danu! Na kraju sam i organizirao jednu malu zabavu za nju kada nitko, pa ni ona, nije mogao znati da sam ja pod sitragom. A zato ste svi navalili i počeli izmišljati gadosti o našem intimnom odnosu. Pa zar vi ne mislite na njezinu obitelj, na njezina ljudska prava?! Pa kakvo smo mi to društvo?”, zapitao se Mamić.

Osim toga poručio je: “Mislim da je ovaj zadnji spin usmjeravanje pažnje sa slučaja bivšeg premijera Milanovića. Kako to da nitko nije znao da je Milanović bio prije 15 dana na saslušanju? Za mene znate isti čas. Karamarka ste ubili. Šta je on napravio? Bio je prijetnja svima onima koji su protiv Karamarka. Rušili ste i sotonizirali Karamarka dok nije pokleknuo. Onda su jude i izadjnici njegovi rekli napokon, jer su ga oni kontaminirali, i onda su se ogradili. To i je cilj. Tko god ima svoju glavu i voli domovinu, njima se to radi”.

Podsjetimo, Zdravko Mamić došao je u četvrtak prijepodne u USKOK kako bi dao izjavu da ne stoji iza prijetnji glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, doznaje Dnevnik.hr.

‘Nemam veze s tim slučajem. Prepoznao sam se u medijskim navodima i došao sam reći da nemam veze s time’, izjavio je Mamić za Dnevnik.hr.

Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, kao i članovi njegove uže obitelji, policija je navodno pojačala zaštitu te sevoze u blindiranom automobilu koji je pod danonoćnim nadzorom.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI