Wikimedia Commons

Maloljetnik urlao na policajce: ‘Ubit ću vas. Možete mi popušiti!’; Majka tvrdi: ‘Pretukli su ga na mrtvo ime’

Autor: Dnevno.hr/JL

Mladić je već bio prijavljivan za nasilje i to od članova vlastite obitelji.

Priča o mladiću iz Svibovaca kojeg je navodno pretukla policija dobila je nastavak.

Naime, maloljetnik je otišao na varaždinsku policiju prijaviti narušavanje javnog reda i mira, međutim majka koja je otišla po svoga sina navodno ga je zatekla pretučenog i u lisicama.

“Dijete nam je pretučeno na mrtvo ime, izbijen mu je i zub i ima niz drugih ozljeda, osobito po glavi”, rekla je majka 17-godišnjaka za Varaždinske vijesti.

Nakon nemilog događaja policija mu je pretresala kuću.

Druga strana medalje

Ipak, oglasila se i druga strana. Navodno je maloljetnik pozvao policiju tvrdeći da ga je netko istukao ispred varaždinskog lokala. Kad je policija došla na mjesto događaja zatekla ga je vidno alkoholiziranog ispred kluba. Obavljeni su razgovori s vlasnikom lokala, gostima međutim nitko nije spominjao bilo kakav sukob i tučnjavu, već jedino da 17-godišnjaka, s obzirom na to da je bio vidno alkoholiziran i maloljetan, nisu pustili u lokal. Policija ga je s obzirom na stanje u kojem su ga zatekli privela u postaju.

“Ubit ću vas. Nepismeni ste. Možete mi popušiti!”, vikao je policajcima. Policajci su morali uporabiti prisilu da ga smire, a s obzirom na to da je maloljetnik bio alkoholiziran, zvali su i Hitnu pomoć. Po dolasku liječnika nastavio je vrijeđati i njih i policajce, udario je i policajca i ogrebao ga. Na inzistiranje majke koja je u međuvremenu pozvana, njezin sin je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Liječničkim pregledom ustanovljeno je da nema nikakve vidljive ozljede, a posebno ne u predjelu usta. Mladić je i formalno uhićen, piše Jutarnji list.




Mladić je već bio prijavljivan za nasilje i to od članova vlastite obitelji krajem prošle godine.

Policija: ‘Sredstva prisile uporabljena su zakonito’

Iz varaždinske policije objavili su izvanredno priopćenje. a mi ga prenosimo u cijelosti:




“Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ovom su slučaju obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao. Sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene su sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi.

Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile.

Također, nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin.

U tijeku je provođenje policijskih izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika”, javljaju iz varaždinske policije.

Autor:Dnevno.hr/JL
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.