Patrik Macek/PIXSELL

MAKLJAŽE SDP-a ĐAKOVO: Bivši SDP-ovac otvorio dušu i prokazao saborskog zastupnika Tomića

Autor: dnevno.hr

Ovaj bivši SDP-ovac dodaje da su za zadnje parlamentarne izbore morali dovesti volontere iz Osijeka da im rade kampanju jer se i Forum Mladih SDP-a distancirao od njih te da su dobili po 1 % preferencijalnih glasova gdje su od ukupnog broja glasova u IV. izbornoj jedinici

Bivši SDP-ovac Allen Birtić javio nam se ogorčen situacijom u Đakovu, kako u javnom tako i političkom životu grada.

“Kao bivši član SDP-a Đakovo koji je proveo 7,5 godina u toj stranci, ogorčen sam s lokalnim vodstvom SDP-a koji osim što pljuje po lokalnim medijima zbog navodne cenzure baš oni provode cenzuru na svojim Facebook stranicama SDP-a Đakovo te Drum.hr pljujući lokalnu vlast te okrivljujući gradonačelnika za lokalno stanje kojeg su čak podržali u drugom krugu izbora i koji je bio njihov kandidat tri mandata”, započinje svoju priču Birtić.

“Ja sam se učlanio prvotno zbog toga da se preko politike osigura Klub mladih da mladi imaju neki svoj gradski prostor za zanimaciju, projekte, edukacije, svirke, a dao sam ostavku članstva SDP-a zbog frustracija što su se bavili sami sobom, 90 % sastanaka se svodilo kako će renovirati prostorije stranke, kako bi trebali preuzeti Univerzal i dobiti svog direktora, a 10 % na kampanju, tj. toliko nebitne projekte u situaciju kad grad stagnira, kad je masovni odlazak mladih i starijih zbog nezaposlenosti, rada za miminalac koji je nedostatan za preživljavanje i pretvaranja grada u opću dosadu jer su bili nezainteresirani za ambicije mladih pa sad imamo posljedice svega toga”, ističe Birtić.

Naime, kako nam govori Birtić, saborski zastupnik, predsjednik SDP-a Đakovo, Damir Tomić, za prošle je parlamentarne izbore bio izabran bez suglasnosti glavnog odbora po statutu stranke, a za lokalne je izbore tek pristigla nova članica Sanja Bježančević odmah utrpana na listu za gradsko vijeće u sam vrh dok su izvisili kvalitetni i obrazovni članovi s liste poput Tomislava Korodve, Tomislava Bogdana, Bože Bulovića.

“U kampanji su pokazali da ne znaju kako građani ovog grada dišu i razmišljaju te su se posvetili toliko nebitnim stvarima po građane u programu da su to i rezultati izbora pokazali. Kako su izgubili izbore, počeli su masovno izbacivati sve članove koji se nisu slagali sa stavovima Damira Tomića i njegove Sanje Bježančević pa preostali članovi šute da im se ne dogodi ista sudbina. Iako su javno medijski priopćili da će podržati Vinkovića i da idu u koaliciju s HDSSB-om i HNS-om, dobio sam privatnu informaciju od prijatelja iz Zagreba iz vrha stranke kako je SDP u Đakovu dobio zapovijed da ne smiju u koaliciju s Vinkovićem te su prvu sjednicu gradskog vijeća markirali jer nisu znali hoće li se postaviti kao vlast ili oporba te su doveli grad u viječnićku krizu na gotovo godinu dana. Nakon što su rasturili SDP, Tomić, Bježančević i Kočiš sad putem svojih portala i stranica na Facebooku tvrde da su jedina oporba vlasti u gradu pljujući sve druge stranačke opcije, šireći populizam o svojim projektima koje su mogli realizirati da su htjeli i radeći samopromociju samih sebe te rade cenzuru brišući sve negativne komentare i kritike na svoj račun s Facebook stranica SDP-a Đakovo i Drum.hr”, ističe Birtić.

Ovaj bivši SDP-ovac dodaje da su za zadnje parlamentarne izbore morali dovesti volontere iz Osijeka da im rade kampanju jer se i Forum Mladih SDP-a distancirao od njih te da su dobili po 1 % preferencijalnih glasova gdje su od ukupnog broja glasova u IV. izbornoj jedinici, čak i đakovački HNS-ovac Stjepan Čuraj sa 6,18 % i HSS-ov Zvonko Pongrac s 2,83 % dobili više od njih time više zaslužili sjediti u Saboru nego Damir Tomić koji je skupio svega 516 glasova na ovim izborima. Iako sam bivši član SDP-a svoju navijačku podršku dajem Davoru Bernardiću jer ga i osobno poznajem i vidim ga kao mladu nadu koja može socijaldemokraciju izvesti na pravi put!

sdp-dakovo

>>> PREDSJEDNIK ĐAKOVAČKOG SDP-a DAMIR TOMIĆ: Voli tuđe žene, duguje Gradu 75 tisuća kuna i viče drž’te lopova!

 

screenshot
screenshot

>>> ‘U SDP-u koji se naziva demokratskom strankom vrši se teror i zastrašivanja kao u doba staljinizma, a na liste se stavljaju ljubavnice’

Autor: dnevno.hr