Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Lučić odgovorio jugonostalgičaru Šerbedžiji: ‘Podla i bezobrazna su tumačenja koja prikrivaju činjenice’

Autor: dnevno.hr

Šerbedžija je prilikom potpisivanja svojih knjiga “Stranac (izabrane pjesme)” i “Do posljednjeg daha” na Beogradskom sajmu knjiga poručio da se zbog "bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija.

Profesor Ivo Lučić u ponedjeljak je na svom Facebook profilu komentirao izjavu Rade Šerbedžije koji je svojom sramotnom izjavom izjednačio krivnju za Domovinsku rat te kazao  za Tanjug kako su “bitange zavadili običan narod”

“Stvarno! ‘Ko zavadi naš divni troplemeni narod’? Bitange ili srpski akademici, jugoslavenski etatisti ili velikosrpki nacionalisti, republičke partijske oligarhije, mitingaši…ili su te zavade odavno prisutne pa su slabljenjem režima samo izišle na vidjelo? Kako god, podla i bezobrazna su ovakva tumačenja koja prikrivaju činjenicu da tko god da je ‘zavadio naš divni narod’, jugoslavensko-srpska vojska je napala i razorila trećinu Hrvatske i dvije trećine BiH”, napisao je Lučić se na izjave glumca Rade Šerbedžije.

Podsjećamo, Šerbedžija je  prilikom potpisivanja svojih knjiga “Stranac (izabrane pjesme)” i “Do posljednjeg daha” na Beogradskom sajmu knjiga poručio da se zbog “bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno tko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smjeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovjek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s povijesnim trenutkom”, rekao je Šerbedžija, prenosi Slobodna Dalmacija.

“A što su naši uradili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije, zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, nazovi heroji koji su završili u Haagu, zapravo kriminalci”, kazao je Šerbedžija.

Istakao je da su “kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesretnim ljudima da bi se proizvela slijepa mržnja među jugoslovenskim narodima”.

“Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno tko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smjeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovjek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s povijesnim trenutkom””, zaključio je Šerbedžija.

Autor: dnevno.hr