Tomislav Miletic/PIXSELL

Lovrinović ima poruku za Petrova: Ovo se ne smije prešutjeti

Autor: Dnevno.hr

Dnevne novine su, podsjetimo, objavile pet zakona čije usvajanje je Most naveo kao preduvjet za koaliranje sa SDP-om ili HDZ-om.

Profesor Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, reagirao je u ime koalicije ‘Jedina opcija’ na ultimativnih pet zahjeva Mosta velikim strankama, o čemu su zadnjih dana izvještavali mediji.

”Svo ovo vrijeme nisam se htio upuštati u velike rasprave vezane uz Vas (Božo Petrov) i uz Most. No, u interesu građana naše Hrvatske, ovo se ne smije prešutjeti. Na programu kojega sam sa suradnicima radio za Most, a koji je sadržavao i ovih pet točaka koje navodite zajedno s još puno bitnijih tema i rješenja, na izborima prije devet mjeseci dobiveno je 300.000 glasova. No, čim ste došli u priliku voditi državu, odmah ste zaboravili sve te točke i rješenja, a bavili ste se isključivo kadroviranjem i političkim spletkama.

Imali ste dovoljno vremena da dokažete svima, a posebno glasačima koji su nas podržali, da ćete se baviti ključnim temama koje smo im obećali. Imali ste priliku pokazati istinsko domoljublje i dokazati se kao borac za nacionalne interese ispunjavajući obećano. Upravo suprotno, vi ste brzo posegnuli za obrascem političkog ponašanja velikih stranaka, koje su nas i dovele u probleme. Sve što je ostalo upečatljivo iza vas, premijera kojega podržavate i Vlade, jest telefonska rasprodaja ono malo strateških tvrtki koje su ostale te traženje desetaka tisuća hektara zemljišta za prodaju strancima.

Umjesto da ste stvarali preduvjete da naš seljak konačno doživi suverenost na vlastitoj zemlji, najvrijedniju zemlju htjeli ste rasprodati.

Čak ni u Ini, na kojoj ste pokušali dobivati bodove, niste napravili ništa konkretno, osim što ste uhljebili neke svoje najbliže suradnike. Podastrite nam jasan plan spašavanja INA-e. Nismo ga vidjeli.

Znali ste se izboriti za šest ministarstava, za kadroviranje koje vam je bilo toliko važno, a pravite se da niste mogli provesti ovih pet točaka. Kako ste mogli postići ono što je teže ostvarivo, a ovo niste uspjeli? Zašto od početka niste ustrajavali na bitnome, već su vam fotelje bile najvažnije?

I sada, kada vam je potpora drastično počela padati, imate obraza ponovno nuditi iste točke, smatrajući naše građane ‘ovcama’ koje ništa ne pamte i koje se može lako prevariti radi vlastitih političkih interesa”, stoji u izjavi za medije profesora Ivana Lovrinovića u ime koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.