ilustracija, commons.wikimedia.org

LOKALNI SRBIN LJUT ZBOG PREKINUTOG KONCERTA: ‘Rokali smo vas k’o zečeve, a i dalje srbujemo po Hrvatskoj!’

Autor: dnevno.hr

Doznali smo i o vrlo neugodnoj komunikaciji koja se odvijala između lokalnih navijača i tamošnjih Srba koja baca neko novo svijetlo na želju navijača za prekidom koncerta.

Nakon što su svi mediji objavili o prekinutom nastupu bugarsko-srpske pjevačice Gabrijele Pejčev oglasila se i navijačka skupina Torcida Lišane koja je bila inicijator prekida koncerta. Doznali smo i o vrlo neugodnoj komunikaciji koja se odvijala između lokalnih navijača i tamošnjih Srba koja baca neko novo svijetlo na želju navijača za prekidom koncerta.

Evo dokaza prepiske objavljenih na Facebook stranici Torcida Lišane.

13876310_1183406915043832_3375001977920899233_n

Podsjetimo,  ponedjeljak navečer u selu Morpolača u općini Stankovci 300 branitelja iz više hrvatskih gradova te pripadnici navijačke skupine Tornado krenuli su prema mjestu s većinskim srpskim stanovništvom kako bi mirnim prosvjedom spriječili – “četnički dernek”. Prema njihovim saznanjima na proslavi sv. Vasilija trebao je nastupiti Mile Delija Krajišnik, pjevač poznat po simpatiziranju tzv. ‘Republike Srpske Krajine’ te svojatanju dalmatinskog zaleđa. Koncert je prekinut, ali nije bilo većih problema.

Iz Tornada su za Poskok.hr potvrdili da su došli spriječiti održavanje koncerta četničkog pjevača Mile Delije Krajišnika. “On je jedan od onih koji otvoreno zagovaraju tzv. Srpsku Krajinu, samim time vrijeđa sve žrtve rata, ne samo Zadra nego cijele Hrvatske. Ako državne institucije već ne žele zabraniti otvoreno podržavanje agresije na Hrvatsku i pretendiranje na njezine teritorije onda ćemo mi u svakoj sljedećoj situaciji isto postupiti”, kazali su.

Uoči samog koncerta iz Tornada Zadar preko Facebooka su pozvali sve svoje članove i pripadnike, te “domoljube i sve one koji za hrvatsku domovinu dišu na mirni prosvjed u Morpolači”.

“Želimo reći ne veličanju velikosrpstva i organizaciji zabavnih manifestacija na kojima se veliča mržnja prema našoj domovini i na kojoj nastupa, tzv. pjevač Mile Delija koji inače ima zabranu nastupanja u Republici Hrvatskoj. Ovim prosvjedom pokušavamo potaknuti institucije države da počnu štiti interese Republike Hrvatske i da pokažu poštovanje prema svim stradalima u Domovinskom ratu i njihovim obiteljima”.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.