Patrik Macek/PIXSELL

‘LISTA MOŽE BITI I DULJA’: Grbin Hasanbegoviću nabrojio razloge zašto više ne smije biti ministar kulture

Autor: A.P.

Grbin piše da je Hasanbegović za svog mandata "pokrenuo napade na slobodu govora, medija i izražavanja". Smatra da je Hasanbegović također predložio donošenje izmjene Zakona o HRT-u "kojim se krši Ustav i zakoni ove zemlje".

Zlatko Hasanbegović u razgovoru za emisiju TNT N1 televizije rekao je: ”Mislim da sam dobro radio svoj ministarski posao i svi oni koji misle da ne trebam biti ministar kulture i dalje, trebaju jasno iznijeti argumente i reći što sam krivo učinio”. SDP-ovac Peđo Grbin reagirao je na njegov poziv. Naime, Grbin je putem Facebooka objavio nekoliko argumenata zašto Hasanbegović ne može biti ministar.

Grbin piše da je Hasanbegović za svog mandata “pokrenuo napade na slobodu govora, medija i izražavanja”. Smatra da je Hasanbegović također predložio donošenje izmjene Zakona o HRT-u “kojim se krši Ustav i zakoni ove zemlje”.

Ovo su razlozi koje je nabrojio Grbin:

– Zlatko Hasanbegović ne može biti ministar jer je za svog mandata pokrenuo napade na slobodu govora, medija i izražavanja koji nisu zabilježeni od devedesetih, a očitovala se u pokušaju smjene čitavog Vijeća za elektroničke medije, ukidanju financiranja neprofitnih medija, općem uništavanju Hrvatske radiotelevizije…

– Zlatko Hasanbegović ne može biti ministar jer je smijenjenoj Vladi predložio donošenje Uredbe o izmjeni Zakona o HRT-u kojom se krše Ustav i zakoni ove zemlje.

– Zlatko Hasanbegović ne može biti ministar jer je i tijekom svojeg mandata nastavio promovirati ideje radikala poput Alaina de Benoista i Tomislava Sunića – za one koji ne znaju, radi se o ideolozima europskih krajnje desnih i revizionističkih pokreta.

– Zlatko Hasanbegović ne može biti ministar jer je protivno zakonu zapošljavao ljude u svojem Ministarstvu (da ministre, jeste – niste donosili rješenja o prijamu u državnu službu već ste protivno zakonu sklapali ugovore o djelu za ljude koje ste na silu htjeli dovesti da rade za Vas).

– Zlatko Hasanbegović ne može biti ministar jer je opravdavao fizičke napade na novinare zbog izgovorene riječi.

Ova lista mogla bi biti i duža, ali namjerno nisam navodio ministrove izlete u ustaštvo, slikanje s kapama, spornim zastavama i sličnim rekvizitima koje je ministar kasnije uvijek relativizirao. Oni su jako dobro poznati, a ovo nabrojeno baš i nije, ali sve skupa jasno pokazuje samo jedno: Zlatko Hasanbegović nikada nije smio postati ministar kulture i na nama je da se potrudimo da nakon 11. rujna to više nikada ne bude!”, navodi.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.