Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Linić o ljetovanjima dužnosnika: ‘U zemlji u kojoj je prosječna plaća 5.500 kn, a mirovina 3.000 to je neodgovoran pristup’

Autor: M. M.

"Nemojmo se zato čuditi da imamo ovakav loš rejting u politici, to je naš najveći problem s ovakvim ponašanjem", ističe Linić.

Bivši ministar financija i bivši SDP-ovac Slavko Linić komntirao je za N1 aferu Madison, u kojoj su glavni protagonisti šef SDP-a Zoran Milanović te njegov prijatelj Igor Knežević, kojemu su navodno plaćana fiktivne usluge. Linić smatra da se optužbe šefa Madisona trebaju ozbiljno shvatiti.

“G. Mladen Hrgarek ne pripada ni jednoj političkoj opciji, dakle, on je htio progovoriti o poslovima koje je obavljao za SDP i o načinu na koji ih je obavljao. Smatram da su državna tijela itekako trebala ozbiljno prihvatiti njegove izjave.

Osobno, upozorio me i rekao mi da se to događa još 2012., a obavijestio me i kada je odlučio o tome da prijavi cijeli slučaj državnim organima. Nikakve papire nema, ali gledajući sad koja je to tvrtka shvaćam da je to tvrtka koja se pojavila uz Milanovića, koja je radila u dobrom dijelu ministarstava i s ljudima, koji su bliski Milanoviću. Nikada nisu radili u Ministarstvu financija i pismohrani. To je stvar sada državnih tijela i ako oni vele da tu nije bilo ništa, onda se tu ne da više ništa učiniti. “

Na pitanje može li afera nanijeti štetu SDP-u na izborima, Linić je kazao:  “Mislim da bi istrage ugrozile rejting SDP-a. Što će biti osjećaj građana sad kad sve ovo znaju, što je mišljenje državnih tijela, prepustimo to građanima. Dio građana će imati određeno mišljenje nakon svega ovoga o Milanoviću, ali je pitanje jesu li mu oni skloni.”

Linić se osvrnuo i na troškove dužnosnika u državnim vilama su tema u medijima te kazao da je to je neodgovoran pristup politici.  “Umjesto da se pazi na bilo koji trošak, gdje je prosječna plaća 5.500 kuna, a mirovina 3.000, gdje je preko 200 tisuća ljudi nezaposlenih i jednostavno se teško živi, novac se troši na ovaj način.

To je sramoćenje političara i prljanje ugleda. v. Badava da dio nas govori da u četiri godine mandata nije imao reprezentaciju, da nije putovao po svijetu na račun države, to vam nitko ne vjeruje”, zaključio je Linić.

Autor: M. M.

ZADNJE VIJESTI