Davor Puklavec/PIXSELL

LIDL REAGIRAO NA REZULTATE INSPEKCIJE: ‘Navedene ‘nečistoće’ su dio radnog procesa, skladišta se redovito čiste

Autor: dnevno.hr

"O kvaliteti Lidlove samokontrole govori i podatak da je Lidl prvi pronašao nesukladne proizvode i o tome bez odlaganja obavijestio Ministarstvo Poljoprivrede", poručuju iz Lidla.

Iz Lidla su se službenim priopćenjem za medije oglasili o rezultatima inspekcije u 10 odobrenih objekata koji opskrbljuju trgovačke lance u Republici Hrvatskoj, a među kojima je i Lidl.

Prema  ezultatima analize, Lidlove prostorije u kojima se posluje s hranom nisu čiste

U nastavku priopćenje Lidl prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem šaljemo svoje očitovanje nastavno na rezultate provedenog inspekcijskog nadzora mesa u 10 odobrenih objekata koji opskrbljuju trgovačke lance u Republici Hrvatskoj, objavljene 24. studenoga na internetskim stranicama Ministarstva Poljoprivrede.

U Zapisniku o inspekcijskom nadzoru koji je izvršen 15. studenoga, razvidno je da su nalazi sukladni u svim kategorijama osim u onima koji se tiču čistoće. Budući je sam nadzor vršen u najintenzivnijem dijelu radnog dana, nečistoće koje su evidentirane odnose se na ostatke ambalaže i dijelove drvenih paleta do kojih dolazi pri upotrebi viljuškara. U našem skladištu svaki dan se upravlja sa više tisuća paleta, a navedene „nečistoće“ su sastavni dio radnog procesa. Naša skladišta se redovito čiste, a posebno bismo željeli naglasiti da se u svakodnevnom poslovanju i radno intenzivnom okruženju ponekad događa ovakav tip blažih, procesnih nečistoća.

Što se tiče analize razvoja trendova rezultata istraživanja, želimo istaknuti da se radi o manjem administrativnom zaostatku koji smo odmah nakon službenog inspekcijskog nadzora uklonili.

O kvaliteti Lidlove samokontrole govori i podatak da je Lidl prvi pronašao nesukladne proizvode i o tome bez odlaganja obavijestio Ministarstvo Poljoprivrede, što je i sam ministar Tomislav Tolušić u svojim medijskim istupima naglasio. Lidl s laboratorijem Bioinstitut Čakovec surađuje na projektu „Kontrolirana kvaliteta“ u kojem su hrvatski dobavljači mesa PPK i Valipile. Njihovi proizvodni pogoni se nalaze pod stalnim revizijskim kontrolama, a proizvodi se učestalo kontroliraju u laboratorijima Bioinstituta.




Laboratorij Bioinstitut Čakovec je laboratorij s međunarodnim iskustvom akreditiran od strane hrvatske akreditacijske agencije po normi ISO 17025.

Skrećemo pozornost da su gotovo svi mesni proizvodi koji se prodaju u našim trgovinama pakirani u tzv. MAP pakiranju.

Karakteristika ovog pakiranja je da je zrak zamijenjen kontroliranom smjesom plinova koji osiguravaju svježinu mesa uz istovremenu zaštitu od vanjskih utjecaja. Ova vrsta pakiranja se smatra najboljim načinom pakiranja za održavanje zdravstvene ispravnosti proizvoda i ne koriste se nikakvi drugi dodaci za održavanje svježine.




Kao i do sada, i dalje ćemo redovito provoditi svoje samokontrole te surađivati sa inspekcijskim službama, jer je neprestana briga za zdravstvenu ispravnost naših proizvoda, a time i zdravlja naših kupaca, naša zajednička misija”, navode iz Lidla.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.