Sanjin Strukic/PIXSELL

Leković nakon potencijalnog pokušaja atentata na njega: Ne mogu znati je li razlog moj angažman u HND-u

Autor: Dnevno.hr

"Zaista ne sumnjam ni na koga konkretno i bilo bi neozbiljno spekulirati i ne mogu znati je li razlog moj angažman u HND-u, ali ja jesam dobivao više puta prijetnje smrću, uključujući i otvorena pisma, kao i uvrede po medijima", kazao je Leković.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković u petak je na svom Facebooku objavio da jučerašnji dan smatra svojim drugim rođendanom. Nepoznata je osoba, prema tvrdnjama njegovog automehaničara, prepilila zavrtaje na njegovom automobilu što ga je moglo životno ugroziti u vožnji.

Leković za N1 kaže da se nesreća dogodila kada je jučer krenuo za Zagreb. “Shvatio sam što se dogodilo tek kad sam izgubio kontrolu nad vozilom. Kako vozim stari auto, ne vozim prebrzo, i svaki zvuk me upozori da nešto nije u redu”, ispričao je Leković dio iskustva.

Vrlo brzo nakon što je stigla pomoć na cesti su shvatili da je vjerojatno bilo “intervencija” na vozilu, ali da ne zna i ne može reći kad je to netko napravio. “Kad se vratim u Hrvatsku ću to prijaviti. Maloprije me zvao Orepić i razgovarali smo.

“Zaista ne sumnjam ni na koga konkretno i bilo bi neozbiljno spekulirati i ne mogu znati je li razlog moj angažman u HND-u, ali ja jesam dobivao više puta prijetnje smrću, uključujući i otvorena pisma, kao i uvrede po medijima. Odavno sam odustao od prijava jer su mnogi napadi anonimni, teško je otkriti tko stoji iza njih, i ne mogu svaka dva dana gubiti vrijeme, sjediti u policiji 3-4 sata i davati izjave o nečemu iza čega ne bude ništa.”

Leković je naglasio da se napadi događaju mnogim novinarima u Hrvatskoj, i da je to ovdje ključna tema, a da i HND o tome traži raspravu u Saboru, koje je Božo Petrov već obećao.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.