Marko Prpic/PIXSELL

Leaković: ‘Voljela bih da SDP i Živi zid surađuju’

Autor: T. P.

"Voljela bih da naše stranke u budućnosti surađuju, a uvjerena sam da SDP-u skretanje ulijevo ne može donijeti ništa loše", rekla je Leaković o potencijalnoj suradnji SDP-a i Živog zida.

Karolina Leaković koja se natječe za poziciju predsjednice SDP-a za Večernji list pojasnila je zašto se kandidirala te u kojem smjeru vidi SDP u budućnosti.

“Kandidaturom sam željela ponuditi viziju ostvarenja lijeve politike u SDP-u. I moram reći, ne da mi laska, nego to osjećam kao veliku odgovornost. Poticaji da SDP ide ulijevo, osobito na planu ekonomske politike, ne dolaze samo iz stranke i želim da SDP postane mjesto na kojem se mogu okupiti svi koji smatraju da Hrvatska nije “zacementirana” kao desna i konzervativna država i da naše društvo treba itekakvu promjenu”, rekla je Leaković za Večernji.

Izjavila je da se SDP-ova politika i izbor predsjednika ne trebaju svesti na uspoređivanje s time kakav bi HDZ mogao postati.

Na pitanje boji li se da je dobar dio prostora na ljevici već okupirao Živi zid, Leaković je istaknula da Živi zid smatra “kao politički fenomen, stranku koja je i dobila saborske mandate adresiravši biračko tijelo koje mi nismo uspjeli, a trebali smo”.

“Voljela bih da naše stranke u budućnosti surađuju, a uvjerena sam da SDP-u skretanje ulijevo ne može donijeti ništa loše. Zbog parole “svi u centar” i pokušaja dodvoravanja biračkom tijelu koje nikada neće biti SDP-ovo napustili su nas dugogodišnji birači, a nisu stvoreni novi. Mi moramo odgovoriti kako SDP učiniti strankom koja odgovara na pitanja onih 46 posto ljudi koji nisu uopće izišli na izbore 11. rujna”, rekla je Leaković.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.