Marko Prpic/PIXSELL

Leaković predala potpise te otkrila svoju viziju SDP-a

Autor: T. P.

Uz Leaković, danas su potpise predali i Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Vesna Škulić i Tonino Picula. Prošlih dana to su učinili Davor Bernardić, Gordana Sobol i Domagoj Hajduković.

SDP-ova Karolina Leaković predala 3400potpisa potpore te se ispred središnjice stranke, na Iblerovu trgu u Zagrebu, osvrnula na buduću sliku SDP-a rekavši da treba postati “prava lijeva socijaldemokratska stranka”, što danas nije.

Slično ostalim kandidatima, Leaković smatra da ne treba mijenjati naziv partije, već njezinu politiku, cilj i načina na koji se ona vodi.

“Želim mnogo demokratičniji SDP u kojemu postoje snažna politička tijela, poput predsjedništva i glavnoga odbora i u kojemu se vodi politička rasprava”, izjavila je Leaković, dodavši da se socijalna demokracija ubuduće treba baviti lijevom politikom i uključiti ekonomsku politiku, a ne samo identitetska pitanja i ljudska prava.

Sumnje u vjerodostojnost 10 500 potpisa protukandidata Davora Bernardića nije željela komentirati.

“Ako postoje neki prijepori, to treba riješiti izborna komisija SDP-a”, odgovorila je Leaković novinarima.

Podsjetimo, prethodno su potpise potpore predali svi najavljeni kandidati osim Dušana Polovinekoji je potvrdio novinarima da nije uspio prikupiti dovoljan broj potpisa.

Uz Leaković, danas su potpise predali i Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Vesna Škulić i Tonino Picula. Prošlih dana to su učinili Davor Bernardić, Gordana Sobol i Domagoj Hajduković.




Članove Glavnog odbora i Predsjedništva stranke birat će stranačka konvencija 3. prosinca.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.