Dusko Marusic/PIXSELL

Laburisti pokreću peticiju za brzu željezničku liniju Sisak-Zagreb

Autor: T. P.

"Mi, sisački Laburisti pozivamo naše sugrađane da iskažu solidarnost i zajednički se pokušaju izboriti za bolji položaj kako putnika tako i samog Siska", ističu Laburisti.

Sisački Laburisti pokreću potpisivanje peticije za uvođenje brze željezničke linije Sisak-Zagreb.

“Smatramo kako se svega 60 kilometara u današnje vrijeme bez izlika mora prelaziti za 30 minuta te kako je nedopustivo da je za odlazak na i dolazak s posla na toj relaciji dnevno potrebno odvojiti barem tri sata dragocjenog vremena. Onima koji zbog posla, studija i ostalih razloga putuju prema Zagrebu i obrnuto, potrebno je osigurati kvalitetan i brz željeznički prijevoz.

Ovu inicijativu pokrenuli smo početkom kolovoza javnim priopćenjem u kojem smo to isto predložili, a tada smo se zalagali i protiv ukidanja vlaka koji iz Zagreba kreće u 20:51. Taj vlak nije ukinut, a s obzirom da još nema odgovora HŽ-a o uvođenju brze linije, kako smo i najavili, krećemo s drugim korakom, odnosno potpisivanjem peticije za rješenje ovog problema”, stoji u njihovu priopćenju.

Peticiju građani mogu potpisati na tržnici Kontroba, u utorak 11. listopada, četvrtak 13. listopada i subotu 15. listopada u vremenu od 9 do 12 sati te u Drugoj ulici, ispred Zgrade političkih stranaka, svaki dan od utorka, 11. listopada do petka 14. listopada, od 18 do 20 sati.

“Mi, sisački Laburisti pozivamo naše sugrađane da iskažu solidarnost i zajednički se pokušaju izboriti za bolji položaj kako putnika tako i samog Siska. Očekujemo velik odaziv u nadi kako će se Siščani svojim potpisima založiti za olakšavanje putovanja svih naših sugrađana koji rade ili studiraju u Zagrebu jer nakon što je ovaj grad zbog manjka reakcije tiho pao na mnogim pitanjima, ne možemo očekivati da će nam netko drugi pomoći ako si ne želimo pomoći sami”, ističu Laburisti.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.