screenshot/HRT

Kušćević: ‘Idući tjedan počinje realizacija programa za energetsku obnovu više stambenih zgrada i javnih ustanova’

Autor: dnevno.hr

"Podići ćemo građevinski sektor jer uz 311 milijuna eura idu i sredstva investitora, što znači dvostruki iznos, odnosno oko 620 milijuna eura koji će se u iduće četiri godine uložiti u hrvatsko graditeljstvo", kazao je Kuščević.

Gostujući u HRT-ovu Studiju 4, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević najavio je da idućeg tjedna počinje realizacija programa za energetsku obnovu više stambenih zgrada i zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Radi se o podupiranju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije u javnoj infrastrukturi, uključujući javne i stambene zgrade, a na raspolaganju je ukupno 311 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Od tog iznosa 211 milijuna eura namijenjeno je energetskoj obnovi zgrada javnog sektora, dok se preostalih 100 milijuna eura odnosi na energetsku obnovu stambenih zgrada.

“Ministarstvo će u ponedjeljak, 17. listopada, objaviti poziv za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada, s krajnjim rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 90 dana. Time se u Hrvatskoj počinju trošiti sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a hrvatski Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost više neće dodjeljivati novac za te svrhe”, rekao je Kuščević.

“Što više projekata realiziramo ostvarujemo veće energetske uštede, smanjit ćemo emisiju ugljikova dioksida, popraviti vizuru gradova i naselja te život, rad i boravak u tim zgradama učiniti ugodnijim. Također ćemo podići građevinski sektor jer uz 311 milijuna eura idu i sredstva investitora, što znači dvostruki iznos, odnosno oko 620 milijuna eura koji će se u iduće četiri godine uložiti u hrvatsko graditeljstvo”, kazao je Kuščević.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.