Robert Anic/PIXSELL

KUJUNDŽIĆEVA ISPOVIJEST: ‘Pobijedio sam rak, vaš duh ne smije klonuti!’

Autor: dnevno.hr

'Moj posao je svaki dan biti uz rendgensku cijev kako bih liječio pacijente zračeći se. Tako sam i sam dobio rak koji je operiran'

Konferencija ‘Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?’, koju je organizirala europarlamentarka Dubravka Šuica, održana je u četvrtak u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku na kojoj, uz Šuicu, jedan od prisutnih bio i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Tom prilikom i sam ministar je kazao kako se borio s teškom bolesti, piše Dubrovački Dnevnik.

“Dakle, ja sam liječnik i vjerojatno sam jedan od onih koji je puno puta postavio dijagnozu raka; jednjaka želudca, gušterače, debelog crijeva, ali sam i političar koji sada glumi hrvatskog ministra. Kada govorim kao liječnik, dvije poruke koje šaljem pacijentima su sljedeće. Kad pacijentu kažem kako ima rak, uvijek kažem – nemojte kloniti duhom. Ako vaš duh ne klone, vi ćete pobijediti bolest. Ako vaš duh klone, ma kako po našim kliničkim parametrima bila dobra dijagnoza, nećete pobijediti bolest. I uistinu, nakon nekoliko godina, ponekad vidite kako oni kojima ste davali relativno lošu prognozu, dolaze na kontrolu zdravi i nasmijani. I obratno. To je jedina poruka – ne klonite duhom, rak se može pobijediti. Druga poruka je također vrlo važna. Dakle, svi mi često mislimo kako se to događa nekome drugome, a svi smo mi taj drugi. Ja osobno sam prebolio rak jer moj posao je svaki dan biti uz rendgensku cijev kako bih liječio pacijente zračeći se. Tako sam i sam dobio rak koji je operiran,“ otkrio je svoju borbu ministar Kujundžić, piše Dubrovački Dnevnik.

”Pripremamo pretrage gdje ćemo pozivati ljude koji će moći besplatno dobiti pregled, pod sumnjom na rak prostate i pluća. Nadam se kako će u prvoj polovici sljedeće godine, ma kako teška financijska situacija bila, navedeno krenuti i kako će se Hrvati odazivati. Time ćemo spasiti živote”, najavio  je ministar Kujundžić.

Cilj održane konferencije je probuditi svijest u javnosti o borbi protiv raka.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.