Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

KUJUNDŽIĆ: ‘Žao mi je zbog zatvaranja restorana, ali ja sam legalist’

Autor: Dnevno.hr

"Moj komentar je da mi je žao, ali ja sam legalist. Mora se postupiti prema mjerama zakona, nadam se da će se to brzo otkloniti. Nadam se da se pogreške neće ponoviti", kazao je ministar Kujundžić

Ministar Kujundžić je u Splitu komentirao stanje u KBC Split, ali i zatvaranje nekih zagrebačkih restorana zbog pušenja.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u Splitu je komentirao zatvaranje restorana u Zagrebu, čiji su vlasnici morali staviti ključ u bravu jer je inspekcija utvrdila nepravilnosti vezano za nepoštivanjeZakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda. Ugostitelji su bijesni jer su im objekti zatvoreni, a da im ranije nije ponuđeno da plate kazne.

 “Moj komentar je da mi je žao, ali ja sam legalist. Mora se postupiti prema mjerama zakona, nadam se da će se to brzo otkloniti. Nadam se da se pogreške neće ponoviti”, kazao je ministar Kujundžić.

Što se tiče stanja u KBC-u Split, ministar je ocijenio da je problem zastarjela oprema, ali i osoblje kojeg je premalo i koje je, kako je naveo, biološki u višoj dobi. Najavio je da će se povećati broj specijalizacija kako bi se osigurao dovoljan broj liječnika. Upozorio je da ova bolnica, kojoj gravitira velik broj ljudi, cijeli jug i dio BiH, neće moći izdržati s postojećim resursima.

“Prvenstveno moramo naći ljude, jer to što ćemo jednoga dana imati aparate, to nam neće ništa vrijediti. Za ljude ćemo morati naći novac.

Trebat ćemo pokušati stimulirati mlade ljude da razvijaju karijeru i one koji znaju raditi posao da dobiju više novaca”, kazao je ministar, prenosi N1. 

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.