Jurica Galoic/PIXSELL

Kujundžić: Protiv abortusa sam, ali i protiv zabrane, progovorio i o okupljanjima molitelja pred bolnicama

Autor: I.G.

"Molitvene zajednice apsolutno podržavam, ali okupljanje pred bolnicama je malo nespretno", kazao ej Kujundžić.

Milan Kujundžić, novi ministar zdravstva, gostovao je u Novom danu N1 televizije u prvom nastupnom intervjuu kao ministar. Kujundžić je izrekao svoj stav o abortusu, molitvenim okupljanjima Inicijative 40 dana za život pred bolnicama, vjeri….

Milan Kujundžić podržao je molitvene zajednice, ali okupljanje pred bolnicama je nazvao “malo nespretnim”.

“Vjera je duhovo bogatstvo svakog čovjeka, koji nije samo biološka jedinaka, koja ima mišiće, kosti, oko – duhovna komponenta je važna i treba je sačuvati, no postoje mjesta gdje ne treba iznositi molitve. Molitvene zajednice apsolutno podržavam, ali okupljanje pred bolnicama je malo nespretno.”

“Imate prostore za molitvu u zračnim lukama, moja bolnica ima kapelu. Ti oblici okupljanja…, nisam pobornik zabrana, ali molitva je puno uzvišenija stvar od toga”, istaknuo je.

Na pitanje radi li se tu o obliku pritiska na pacijente, Kujundžić je objasnio kako smatra da se pacijenti u svojoj boli ne obaziru na nešto što drugi rade.

“Moliti u nekoj nakani je važnije od mjesta na kojem se moli. Mi, recimo, možemo moliti za Siriju u ovom studiju ili na Sljemenu, jednako je”, dodao je.

Kujundžić je novinaru kazao i da je vjernik te da to u njegovom poslu predstavlja “raditi u skladu s univerzalnim vrednotama”.

Na pitanje da se izjasni o pobačaju te treba li mijenjati pravni okvir ili ne, novi ministar zdravstva kazao je da je osobno protiv abortusa, ali i zabrane.

“Zabrane ne donose rješenje, već samo više izgubljenih života, kako djece tako i majke. Potrebno je educirati djevojke, kao i psihološka potpora i materijalna potpora države – da se ni jedna majka ne boji začeti dijete”, kazao je.

Kakav je vaš stav o piluli za dan poslije?

“Mi ne možemo zaustaviti procese – žene koje su odlučile to uzeti, uzet će, a zabrane neće ništa donijeti”, odgovorio je Kujundžić.

 

 

Autor: I.G.