Robert Anic/PIXSELL

Kujundžić odgovorio HUBOL-u: ‘Spreman sam otvoriti sve teme’

Autor: dnevno.hr

"Vrlo rado ću se odazvati otvorenom sastanku s članovima Izvršnog odbora HUBOL-a gdje možemo otvoriti sve teme", stoji u Kujundžićevu otvorenom pismu

Ministar zdravstva Milan Kujundžić odgovorio je Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika (HUBOL), koja se kritički osvrnula na njegovu izjavu da “jedan svećenik vrijedi više od 20 liječnika”, te im objasnio kako je ona izvađena iz konteksta bez ključne riječi “nekad” i poručio kako je spreman s njima otvoriti sve teme.

“Vrlo rado ću se odazvati otvorenom sastanku s članovima Izvršnog odbora HUBOL-a gdje možemo otvoriti sve teme”, stoji u Kujundžićevu otvorenom pismu upućenom HUBOL-u. HUBOL je ranije u petak ocijenio kako je ministar “duhovno zdravlje stavio u fokus jer na taj način misli smanjiti troškove u zdravstvenom sustavu, koji iznose oko 8 milijardi kuna”, te ustvrdio kako Ministarstvo zdravstva nije donijelo ni jednu mjeru koja bi poboljšala status i uvjete rada liječnika, a time i održivog javnog zdravstvenog sustava za građane, javlja HRT.

>>> MINISTAR ODUŠEVIO VJERNIKE: ‘Jedan svećenik u bolnici NEKAD vrijedi više nego 20 liječnika zajedno!’

Upitali su ga i hoće li angažirati 215 svećenika u zdravstvenom sustavu kako bi nadoknadili nedostatak od 4300 liječnika. Ministar ističe kako su tema tribine bile politika i vjera te da je, među ostalim pitanjima, bilo i ono ima li mjesta svećenicima u bolnici.

“Moj odgovor je bio – nekad ima jer u slučajevima kada je medicina napravila sve što može, timovi od dvadesetak liječnika koji u prosjeku tri hospitalizacije brinu o teškim i neizlječivom bolesniku više ne mogu napraviti ništa, jer opetujem, medicina, nažalost, ima svoje granice. Tada može više od svih nas napraviti svećenik lijepom riječi i osmijehom prema pacijentu i obitelji, posebice kod vjernika”, navodi Kujundžić.

Izvor: HRT




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.