Miranda Cikotic/PIXSELL

KUCA LI NA VRATA KRIZA VLASTI? Jandroković uhvaćen nespreman, evo što je odgovorio

Autor: Hina

"Danas smo ovdje na Maratonu lađa i to je centralno pitanje, a što se ovoga (krize vlasti) tiče moj je odgovor - ne može," odgovorio je Jandroković na pitanje o krizi vlasti

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbacio je mogućnost stvaranja krize vlasti nakon intervencije predsjednika Vlade u vezi s porezom na nekretnine koji je najavljivao ministar financija Zdravko Marić i premijerovog naloga ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću u vezi s pristojbama prilikom uvoza voća i povrća, te nesuglasja između ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva za Strategiju znanosti i obrazovanja Dijane Vican.

Jandrokovića su novinari u Metkoviću, gdje je u subotu nazočio Maratonu lađa na Neretvi, pitali može li Plenkovićeva “blokada Marića i Tolušića,” uz “konflikt Divjak i Vican” stvoriti novu krizu vlasti?

“Danas smo ovdje na Maratonu lađa i to je centralno pitanje, a što se ovoga (krize vlasti) tiče moj je odgovor – ne može,” odgovorio je Jandroković.

Na opasku kako Sabor RH očekuje puno posla na jesen, najprije usvajanje zakona o braniteljima i o poljoprivrednom zemljištu, a onda i pomorskom dobru i cestovnom prijevozu te upita gdje očekuje najtežu raspravu i hoće li se poštivati rokovi, Jandrović je odgovorio kako “neće nigdje zapeti.”

“Poštivat će se svi rokovi, očekujem kako će rasprave biti kao i svaki put u Hrvatskom saboru, ali vjerujem kako će sve u konačnici biti dobro i u interesu hrvatskih građana,” rekao Jandroković.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.