Luka Stanzl/PIXSELL

Krug za Trg pozdravio najavu preimenovanja Trga maršala Tita: ‘Nemamo ništa protiv novopredloženog imena’

Autor: Hina

Njihov početni prijedlog bio je da se taj trg nazove Kazališni trg.

Iz Kruga za Trg u utorak su priopćili kako pozdravljaju najavu promjene imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske iako je njihov početni prijedlog bio da se taj trg nazove Kazališni trg.

“Pozdravljamo odluke stranaka i neovisnih lista koje su podržale naše jedanaestogodišnje napore da se promijeni sadašnje ime Trga. Naš početni prijedlog novo-starog imena bio je Kazališni trg, ali ne bezuvjetno, pa nemamo ništa protiv novopredloženog imena Trg Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju kojega je potpisao predsjednik Kruga za trg Ante Beljo.

Poručio je da će “članovi i simpatizeri Kruga za Trg i dalje činiti sve što je u okviru njihovih demokratskih prava i dužnosti da se zaključci Rezolucije Vijeća Europe od 25. siječnja 2006., Rezolucije Europskog parlamenta od 2. travnja 2009. i Deklaracije Hrvatskoga sabora od 30. lipnja 2006. implementiraju na području cijele Republike Hrvatske i da ne ostanu samo ‘mrtvo slovo na papiru’ nego da budu provedeni u djelo”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.