Patrik Macek/PIXSELL

Krstičević: Strahujem da ću biti uhićen u BiH!

Autor: A.P.

'' Sretan sam jer sam sudjelovao u akcijama Južni potez i Maestral kojima smo donijeli mir BiH i na to sam ponosan', rekao je Krstičević.

Ministar obrane Damir Krstićević govoreći o uhićenjima u Orašju rekao je kako im je cilj politička destabilizacija u Hrvatskoj kao i politička destabilizacija Hrvata u BiH.

‘Cilj je unijeti nemir među bivše pripadnike HVO-a. Hrvatska Vlada mora učiniti sve da zaštiti hrvatske nacionalne interese i Hrvate u BiH. Jamčim im da ćemo to učiniti’, rekao je za Dnevnik HTV.

Ministar, upitan strahuje li da bi mogao biti uhićen dođe li u BiH, rekao je da strahuje kao i svaki normalan čovjek kao i svaki drugi branitelj. ‘Ponosan sam na svoj ratni put. Sretan sam jer sam sudjelovao u akcijama Južni potez i Maestral kojima smo donijeli mir BiH i na to sam ponosan’, rekao je Krstičević.

Govoreći o konceptu domovinske sigurnosti, ministar je rekao da je to moderan sustav kao odgovor na nove ugroze, sustav koji će biti proaktivan i pripremiti Hrvatsku da bude brže, bolja i spremnija od onih koji joj predstavljaju prijetnju. U sklopu koncepta je i tema arhiva. Krstičević je naglasio kako smo u procesu dijeljenja dokumentacije ušli nepromišljeno. ‘U tim dokumentima ne stoji ništa sporno, no oni postaju opasni kad ih se vadi iz konteksta. Kad ih koriste oni koji svoje poraze u ratu žele pretvoriti u pobjede u miru’, poručuje.

Autor: A.P.