Miranda Cikotic/PIXSELL

Krstičević odgovorio Nacionalu: ‘Ne znam zašto ‘taj tjednik’ vodi specijalni rat protiv mene’

Autor: T. P.

"Zašto taj tjednik radi to, zašto nas želi destabilizirati, za koje interese on radi, za kojeg vlasnika taj tjednik radi, ja to ne znam, ja im samo poručujem da u tome neće uspjeti", kaže ministar obrane

Ministar obrane, Damir Krstičević, osvrnuo se na navode u Nacionalu oko njegove uključenosti u rat u BiH.

“Tog dana, kao što taj navodni tjednik navodi, 13. rujna 1995. godine Četvrta gardijska brigada nije bila uopće u Bosni i Hercegovini. Bila je tristo kilometara daleko od BiH, u sjedištu u Splitu. Kao što vidite, ova Vlada je krenula s puno posla. Vi znate i kroz izbor svojih suradnika, pa i svojih savjetnika da sam formirao dobar tim i da sam krenuo u proces da unaprijedimo naš sustav sigurnosti, da se naša Hrvatska može nositi kvalitetnije sa svim ugrozama i rizicima”, rekao je Krstičević za N1 televiziju.

“Krenuli smo sa Strategijom nacionalne sigurnosti, dokumentom koji je potreban, kao i sa Strategijom domovinske sigurnosti. Zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv Četvrte gardijske brigade i mene kao zapovjednika te brigade, protiv Hrvatske, ja to ne znam. Zašto taj tjednik radi to, zašto nas želi destabilizirati, za koje interese on radi, za kojeg vlasnika taj tjednik radi, ja to ne znam, ja im samo poručujem da u tome neće uspjeti”, kaže ministar obrane.

>>> Nacional: ‘Krstičevića terete za masakr 32 izbjeglica, žena i djece’

Podsjetimo, Nacional o Krstičeviću piše:

“Nakon što su 13. rujna 1995. godine pripadnici Hrvatske vojske napali Srbobran (Donji Vakuf), srpsko stanovništvo s tog područja, među kojima je bilo najviše žena, djece i staraca, bježeći pred njihovim napadom krenulo je k Jajcu i Banjoj Luci. Kolonu koja se kretala od Srbobrana k Jajcu napali su 13. rujna 1995., kod sela Bravnice, na oko tri kilometra ispred Jajca, pripadnici Hrvatske vojske koji su ih sačekali u zasjedi i počeli nemilosrdno ubijati. Riječ je, ponavljamo, o nenaoružanim i potpuno zatečenim civilima, u izbjegličkoj koloni, koji nisu pružali nikakav otpor. Prilikom tog napada neki su odmah ubijeni, a neki su ranjeni. Prema iskazima svjedoka, samo u jednom autobusu, usred vatre koju su otvorili pripadnici Hrvatske vojske, ubijeno je i ranjeno više od polovice putnika, da bi taj isti autobus sa žrtvama potom gađali zoljom i zapalili s preostalim ranjenima i mrtvima.“

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.