Ministarstvo obrane J. Kopi

Krstičević najavio vraćanje postrojbi hrvatske vojske u herojski Vukovar i u Sinj!

Autor: Dnevno.hr

"Poslije godina devastacije obrambenog proračuna ova Vlada je zaustavila njegov daljnji pad. Vrijeme je da našem vojniku, dočasniku i časniku vratimo dostojanstvo. Naš je cilj raditi na poboljšanju života i rada naših pripadnika"

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević  posjetio je danas, u petak 3. ožujka 2017., Gardijsko mehaniziranu brigadu (GMBR) u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji.

Ministra obrane i izaslanstvo u kojem su bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov te zapovjednik HkoV-a general pukovnik Mate Ostović  sa suradnicima dočekali su načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika GMBR, brigadir Željko Nakić, zapovjednik 1. motorizirane bojne “TIGROVI” bojnik Mario Mlinarić, zapovjednik 2. motorizirane bojne “GROMOVI” bojnik Roman Kelnerić  i drugi.

Izaslanstvo predvođeno ministrom Krstičevićem položilo je cvijeće i upalilo svijeće kod kapelice “Sv. Ilije Proroka” u spomen na poginule pripadnike GMBR. Održana je prezentacija o kompleksu vojarne “Pukovnik Predrag Matanović”, postrojbama koje su smještene u vojarni  te mogućnostima koje pružaju strelište, vježbalište i vojno-skladišni kompleks “Brdo”.

U vojarni koja nosi ime jednog od junaka Domovinskog rata, pukovnika Predraga Matanovića, ministar Krstičević se pobliže upoznao sa životom i radom hrvatskog vojnika.
Tom prigodom, ministar Krstičević naglasio je vrijednost spoja iskustva i mladosti, kao i važnost čuvanja sjećanja na Domovinski rat koji je temelj suvremene hrvatske države. Ministar Krstičević je istaknuo kako su ljudi naša najveća vrijednost, oni koji stvaraju prevagu.

“Poslije godina devastacije obrambenog proračuna ova Vlada je zaustavila njegov daljnji pad. Vrijeme je da našem vojniku, dočasniku i časniku vratimo dostojanstvo. Naš je cilj raditi na poboljšanju života i rada naših pripadnika”, rekao je ministar Krstičević te najavio vraćanje postrojbi hrvatske vojske u herojski Vukovar i u Sinj.

Načelnik Glavnog stožera OSRH, general zbora Mirko Šundov je u svom obraćanju pohvalio obje bojne, “Tigrove” i “Gromove”, za uspješno i dosljedno provođenje obučnih i vježbovnih aktivnosti te je naglasio važnost podizanja standarda u održavanju tehnike. “Moramo podizati standarde u svim područjima, od infrastrukture i opremanja do personalnog dijela, a sredstva koja su nam dodijeljena moraju se koristiti na najbolji mogući način”, rekao je načelnik GS, Mirko Šundov naglasivši važnost prepoznavanja i određivanja prioriteta u djelovanju Oružanih snaga.

Izaslanstvo MORH-a i OSRH je tijekom boravka u petrinjskoj vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” obišlo nastavne i obučne objekte (simulator za obuku pješačkim naoružanjem-SATTS, simulator za vozače BOV “Patria”, tehničke radionice i prališta za BOV “Patria”, hangare za njihov smještaj) kao i stare, privremene te nove objekte za smještaj pripadnika “Tigrova” i “Gromova” te vojno-skladišni kompleks “Brdo”.




Vojarna “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji prostire se na oko 320 h i vojna je nekretnina od strateškog značaja za Oružane snage RH. Sastoji se od vježbališnog kompleksa, skladišta, poligona, vojarne i skladišta UbS-a, a u vojarni su smješteni pripadnici Gardijsko mehanizirane brigade HKoV-a, 1. i 2. motorizirana bojna Tigrovi i Gromovi, 1. bojna logističke pukovnije, opslužništvo vojarne i drugi. Radovi u sklopu investicijskog projekta modernizacije postojećih objekta u vojarni “Pk Predrag Matanović” provode se u cilju kontinuiranog podizanja standarda rada, smještaja i obuke pripadnika Oružanih snaga RH i obuhvaćaju izgradnju smještajnih, zapovjednih, nastavnih, skladišnih i obučnih objekata, izgradnju i rekonstrukciju prometne i komunalne infrastrukture, te modernizaciju postojećih objekta.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.