Patrik Macek/PIXSELL

Krstičević: Da sam na optužnici saznao sam iz novina, o tome čitam već 15 godina

Autor: Dnevno.hr

Od službenih institucija Krstičević nije dobio nikakvu informaciju je li na optužnicama.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je izjavio da nema službenu potvrdu da je i njegovo ime na optužnicama iz BiH kojima se terete pripadnici HVO-a i HV-a. Inače, Krstičević je cijeli slučaj ocijenio kao politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske.

Krstičević je kazao i kako je pročitao u novinama da je na optužnicama i dodao kako o tome čita već 15 godina ali da je on slobodan čovjek.  Od službenih institucija Krstičević nije dobio nikakvu informaciju je li na optužnicama.

Zadaća je države, dodao je, da na to odgovori nizom mjera. “Hrvatska je članica NATO-a i Europske unije i preko naših saveznika moramo snažno zaštititi sigurnost svakog našeg čovjeka i moramo snažno zaštititi hrvatske nacionalne interese. Vjerujem u Hrvatsku, vjerujem da Vlada i država mogu to učiniti”, dodao je.

U tom kontekstu istaknuo je i važnost pokretanja postupka izrade strategije nacionalne sigurnosti i zakona o sustavu domovinske sigurnosti, o čemu je Vlada odluku donijela na današnjoj sjednici.

Povjerenstva, koja je tim povodom Vlada osnovala, a kojima je Krstičević na čelu, kazao je, radit će na tome da se stvori sustav nacionalne sigurnosti koji polazi od sigurnosti građana kao pojedinca.

Autor: Dnevno.hr