screenshot/Hina

KRIK ZENGE: ‘Hina laže naslovom o suđenjima za zločine u Vukovaru’

Autor: T. P.

Ključna pogreška Hinine vijesti leži u samom naslovu

Željko Maršić-Zenga naišao je, čitajući današnje vijesti, na detalj koji ga je itekako naljutio. Kako navodi, “HINA na današnji dan besramno podmeće monstruoznu laž da je za zločine u Vukovaru osuđena 181 osoba. U tekstu se igraju pojmovima presuda, optužnica, nadležnosti, odvjetništva…”, ogorčen je ovaj branitelj zbog vijesti koju su s Hine prenijeli mnogi portali. Tekst, čiji je auto nepoznat, navodi laži, smatra Zenga koji kaže da je istina da je do 2013. za zločine u Vukovaru, Borovu Naselju i Borovu Selu, a vezano uz Vukovar osuđeno tek 32 osobe od hrvatskog pravosuđa.

Dvije osobe su osuđene u Haagu isključivo za Ovčaru – Šljivančanin sa sedam godina i Mrkšić s 20.

“Beogradska desetljetna farsa od suđenja za Ovčaru 2003. – 2015. dovela je do toga da se polovina optuženih za najteži zločin, nakon bravuroznih pravosudnih manipulacija, ponovnih suđenja,proceduralnih propusta….. danas brane sa slobode. Unatoč beogradskoj farsi, hrvatsko pravosuđe propušta suditi za Ovčaru”, ogorčen je Zenga.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.