Krešo Beljak ‘Zbog ovoga ću poderati svoju braniteljsku iskaznicu!’

Autor: HINA/MiMi

'Velika većina branitelja ne želi koristiti nikakve povlastice nego se groze od same pomisli da bi bili dio skupina koje se predstavljaju kao predstavnici branitelja', izjavio je predsjednik HSS-a

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak Zakon o braniteljima i uputu koju su dobile škole o prednosti zapošljavanja nezaposlenih branitelja na ravnateljska mjesta nazvao je ‘sramotnim i nakaradnim.

“Živimo u državi u kojoj se stvorila kasta ljudi koji misle da imaju veća prava od ostalih. I sam sam hrvatski branitelj i ozbiljno razmišljam o tome da poderem braniteljsku iskaznicu i odreknem se svih prava koja proizlaze iz svih zakona” rekao je Beljak.

Mislim da se 1991. godine nitko nije borio za nekakve povlastice nego da bismo se obranili od velikosrpske agresije, a svi oni koji traže veća prava od ostalih građana jednostavno su ratni profiteri. Branitelji s kojima ja komuniciram i s kojima sam bio na bojištu jednako razmišljaju, 90 posto hrvatskih branitelja nije ni u kakvim udrugama. Sve te udruge koje predstavljaju braniteljsku populaciju liče mi na inicijativu Željke Markić gdje se ona predstavlja kao udruga koja predstavlja narod. Tako ni branitelji ne stoje ni iza jedne udruge, to odgovorno tvrdim kao hrvatski branitelj”, pojasnio je.

“Velika većina branitelja ne želi koristiti nikakve povlastice nego se groze od same pomisli da bi bili dio skupina koje se predstavljaju kao predstavnici branitelja”, dodao je.

Izjavu je podijelio i na svom Twitter računu te ju dodatno prokomentirao.

“Svi oni koji traže veća prava od ostalih građana (a nisu invalidi), jednostavno su – ratni profiteri. Branio sam Hrvatsku ne razmišljajući o budućim privilegijama i ne smatram da sam ih, ja osobno, uopće zaslužio“, napisao je na Twitter računu, a mnogi branitelji u komentarima s njim su se složili.




Autor:HINA/MiMi
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.